Στις λαϊκές αγορές της Λάρισας και της Φαλάνης περιόδευσαν σήμερα Πέμπτη κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, αποτελούμενα από την αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ν.Ε., Μαρία Λυροπούλου, το μέλος της Ν. Ε., Βασίλη Τσιούτρα και το μέλος της Ο.Μ. Δ2 της πόλης, Κατερίνα Εμμανουήλ, στη Λάρισα και από το μέλος της Ν. Ε., Ρούλα Σουρλαντζή και τον συντονιστή της Ο. Μ. Φαλάνης, Θανάση Καραίσκο, στην Φαλάνη, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας εξόρμησης του κόμματος ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παραγωγούς και πωλητές, καθώς και με καταναλωτές, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελεί νάρκη στα θεμέλια του θεσμού των λαϊκών αγορών, την πιο ουσιαστική απευθείας σχέση παραγωγών αγροτικών προϊόντων και καταναλωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πιστεύει ότι το νομοσχέδιο, από την αρχή έως το τέλος, στην πραγματικότητα καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό. Θέλει να τον βγάλει έξω από αυτόν τον θεσμό, που από τη δική του πλάτη στήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου για να αλλάξει τις διατάξεις, που ουσιαστικά αλλοιώνουν την έννοια του θεσμού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω