Στη Σαλαμίνα βρέθηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς σκακιστές για να συμμετάσχει σε οικολογική δράση. Ο grandmaster Ανατόλι Καρπόφ έχει φυτέψει στη Ρωσία 27 εκατομμύρια δέντρα, προς τιμήν όσων συμπατριωτών του έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου.

Ο Ρώσος μετρ της σκακιέρας με την ψυχρή υπολογιστική δύναμη και την αξεπέραστη στρατηγική αντιμετώπισε το 1984 τον ομοεθνή του αντισυμβατικό και τολμηρό Γκάρι Κασπάροφ.

Το θρυλικό παιχνίδι εξελίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου μάχη πνευματικής και ψυχολογικής φθοράς. Αυτή ήταν η πρώτη, και μοναδική μέχρι σήμερα, αναμέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η οποία διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα, στέλνοντας στο νοσοκομείο τον Καρπόφ ο οποίος είχε χάσει 9 κιλά.

Από το 1978 έως το 1998 ο Ρώσος Καρπόφ έπαιξε σε όλα τα ματς για τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή. Ο γκρανμέτρ και οκτώ φορές πρωταθλητής Ελλάδας Βασίλης Κοτρωνιάς που έχει αναμετρηθεί μαζί του μιλά με θαυμασμό για τον αντίπαλό του.

Ο Ανατόλι Καρπόφ έχει φυτέψει 27 εκατομμύρια δέντρα, προς τιμήν όσων Ρώσων έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Η εμβληματική μορφή του παγκόσμιου σκακιού βρέθηκε στην Σαλαμίνα για να φυτέψει άλλα 10 δέντρα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω