Επανέρχεται ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Μαμάκος σε ότι αφορά το ζήτημα φύλαξης που προέκυψε στο 11ο δημοτικό σχολείο στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Αφορμή, η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και οι αιχμές που αυτός άφησε.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαμάκου: “Κατανοώ την ενόχληση του αντιδημάρχου, όμως ο διάλογος που αφορά μείζονα κοινωνικά προβλήματα δε γίνεται εν κρυπτώ.

Είναι προκλητικό το να δημιουργείται ζήτημα φύλαξης σε ένα σχολείο την ώρα που αυτό κυριολεκτικά βράζει και οι γονείς κάνουν κατάληψη.

Είναι αδιαμφισβήτητο το τεράστιο το θέμα της φύλαξης των σχολικών κτηρίων που πρέπει να δούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο από μηδενική βάση. Αλήθεια, σε ότι αφορά  στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δράσεις του Δήμου όταν χρησιμοποιούνται δημοτικά κτήρια, υπάρχει μέριμνα για φύλαξη; Αν όχι, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε ενδεχόμενη καταστροφή, κλοπή, σε ένα μη αναμενόμενο συμβάν;

Αλήθεια, τι απέγιναν οι προεκλογικές σας πομφόλυγες για τη Νέα Σμύρνη, τις λαϊκές συνελεύσεις και την επίλυση των προβλημάτων μίας περιοχής με τόσες ιδιαιτερότητες;

Είναι τουλάχιστον άστοχο να χαρακτηρίζεται ως άγονη αντιπαράθεση η ανάδειξη ενός θέματος σε μία περιοχή, όπου η δημοτική αρχή έταξε και τώρα βρίσκεται ενώπιον της ανεπάρκειάς της.

Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η ουσιαστική επίλυσή τους. Κάθε προσπάθεια και παρέμβαση προς την κατεύθυνση αυτή είναι πάντα καλοδεχούμενη.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω