Με πέντε ζητήματα που αποτελούν «βόμβα» στα θεμέλια της Ελληνικής κτηνοτροφίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα πανελλαδική κτηνοτροφική συνάντηση όλων των κλάδων.

Οι τιμές παραγωγού στο γάλα και οι «ελληνοποιήσεις» τόσο στο γάλα όσο και στο κρέας, οι κακές πληρωμές των επιδοτήσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2023-2027, τα προβλήματα με τις καταβολές των συνδεδεμένων ενισχύσεων, τα βαλτωμένα διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης και τέλος τα προβλήματα που απορρέουν από τον υφιστάμενο Κανονισμό του ΕΛΓΑ και προτάσεις τροποποίησής του, βρέθηκαν στην ατζέντα, με τους κτηνοτρόφους να μην κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους για το μέλλον τους.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Αργύρης Μπαϊρακτάρης τόνισε πως τα συγκεκριμένα ζητήματα αποτελούν θέμα επιβίωσης για τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Δείτε τι δήλωσε:

Ο πρόεδρος του Βους Ελλάς κ. Αθανάσιος Κουτίνας σημείωσε από την πλευρά του ότι “ο στόχος της σύσκεψης είναι η συζήτηση των προβλημάτων και η εξεύρεση λύσεων” αλλά και η σύσταση πανελλαδικού φορέα. Μιλώντας για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, είπε πως με τον γραπτό λόγο θα είναι πιο αποτελεσματικοί απ’ ότι βγαίνοντας στους δρόμους.

Δείτε τη δήλωσή του:

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Μπαλούκας, υποστήριξε πως “οι νέοι και οι παλιοί θα προχωρήσουμε μπροστά και θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των κτηνοτρόφων”.

Δείτε τι είπε:

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος χαρακτήρισε τους Έλληνες κτηνοτρόφους ως τους μεγάλους χαμένους από την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, εστιάζοντας στο άλυτο θέμα των βοσκοτόπων.

Δείτε τη δήλωσή του:

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:

Φωτό – βίντεο: Κώστας Τσιάρας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω