Στη δεκάδα με τις χειρότερες επιδόσεις, αναφορικά με τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων 2023 (μελέτη ΚΕΦιΜ, ΚεΔΕΠΟΔ και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) κατατάσσεται ο Δήμος Λαρισαίων. Συγκεκριμένα σε σύνολο 93 Μεγάλων Ηπειρωτικών Δήμων, η Λάρισα βρίσκεται στην 86η θέση!

Τις χειρότερες όμως επιδόσεις καταγράφει ο Δήμος Λαρισαίων και σε πανθεσσαλικό επίπεδο, όπου ο Δήμος Τρικκαίων είναι στην 5η θέση, ο Δήμος Ελασσόνας στην 6η θέση, ο Δήμος Βόλου στην 8η θέση, ο Δήμος Τυρνάβου στην 24η θέση και ο Δήμος Καρδίτσας στην 71η θέση.

Αλλά και σε σχέση με κοντινούς στη Θεσσαλία δήμους, οι επιδόσεις του είναι χειρότερες: Ο Δήμος Λαμιέων είναι στην 11η, ο Δήμος Λιβαδέων στην 43η και ο Δήμος Κατερίνης στην 57η.

Ο Δείκτης απαρτίζεται από συνολικά 5 επιμέρους δείκτες: Α.Οργάνωση και Διακυβέρνηση, Β.Οικονομική Διαχείριση, Γ.Υπηρεσίες, Δ.Βιωσιμότητα, Ε.Πολιτική Προστασία.

Με εξαίρεση τις Υπηρεσίες (όπου ο Δείκτης καταγράφει την ύπαρξη Υπηρεσιών, πχ ΚΕΠ, θέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ), όπου ο Δήμος Λαρισαίων καταγράφει υψηλή επίδοση, σε όλους τους υπόλοιπους δείκτες, οι επιδόσεις του είναι χαμηλές ως εξαιρετικά χαμηλές, σε σύγκριση με το σύνολο των 93 μεγάλων ηπειρωτικών δήμων -ειδικά στην Πολιτική Προστασία, καταγράφει μηδενικές επιδόσεις!

Δείτε τον πίνακα με την κατάταξη του Δήμου Λαρισαίων:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω