Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της ολοκλήρωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού (Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ), μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και αναδόχου εταιρείας, η οποία αφορά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση όλων των εργασιών και των υποδομών, που θα καταστήσουν το Προσκήνιο Πολιτισμού λειτουργικό, ώστε να παραδοθεί στην πόλη και να επιτελέσει το σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο για το οποίο έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Βέρμιον» κ. Γ. Ρουπακιά. Ο προυπολογισμός της τελικής φάσης του έργου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020. Σημειώνεται ότι την περασμένη περίοδο ο Δήμος Λαρισαίων με ίδιους πόρους ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ολοκλήρωση την πρώτη φάση του έργου.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του κτιρίου, όσον αφορά τις οικοδομικές εργασίες εγκατάστασης της σκηνής και όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές  εργασίες, που θα καταστήσουν το Προσκήνιο Πολιτισμού μια σύγχρονη σκηνή με εξειδικευμένο και πλούσιο  εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει παραστάσεις και θεάματα υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων. Σύμφωνα με την σύμβαση οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες.

Engage day
at ,Larissa,Greece,on Friday, Oct.16, 2020.

Απ. Καλογιάννης: Η Λάρισα αποκτά Δημοτικό Θέατρο υψηλών προδιαγραφών

Σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σημειώνει τα εξής: «Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των τελικών αλλά και ιδιαίτερα σημαντικών εργασιών ώστε το Δημοτικό μας Θέατρο, το Προσκήνιο Πολιτισμού, να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί ως μια σύγχρονο θέατρο υψηλών προδιαγραφών  στην πόλη. Με την νέα εργολαβία, ολοκληρώνονται όλες οι εργασίες και παράλληλα το Προσκήνιο θα αποκτήσει εξειδικευμένο και σύγχρονο εξοπλισμό που θα το καταστήσει μια από τις πιο σύγχρονες σκηνές στην χώρα. Ευχαριστώ τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για την σημαντική δουλειά τους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ  τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για την στενή συνεργασία που φέρνει οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της.»

Εντυπωσιακός και υψηλών προδιαγραφών ο εξοπλισμός

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η περιγραφή του ειδικού εξοπλισμού που θα διαθέτει το νέο Δημοτικό Θέατρο.

Ειδικότερα,  η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει:

  • Την κατασκευή όλης της εσωτερικής διαμόρφωσης του κελύφους της αίθουσας, με τις κάθετες επιφάνειες αυτής καθώς και την οροφή της, και την επένδυση της με ξύλινη κατασκευή που απαιτείται για την ακουστική της αίθουσας.
  • Την πλήρη κατασκευή προμήθεια και τοποθέτηση των καθισμάτων της πλατείας, του εξώστη και του ΠΙΤ των μουσικών.
  • Τον απαιτούμενο ξύλινο εξοπλισμό των καμαρινιών.
  • Τις κατασκευές που απαιτούνται για την λειτουργία της σκηνής, όπως:
  • Τα ηλεκτροκίνητα σταγκόνια σκηνής, δηλαδή 9 μηχανισμοί που θα ανελκύουν στάνταρ φορτίο και θα κάνουν στάνταρ διαδρομή και ομαδική κίνηση. Συγκεκριμένα πρόκειται για 5 μηχανισμούς σε ρόλο μετασχηματισμού ακουστικού, 2 μηχανισμούς για το ρόλο των φωτιστικών σταγκωνιών, 1 μηχανισμό σε ρόλο μεγάλης Οθόνης προβολών και 1 μηχανισμό σε ρόλο διαίρεσης του χώρου σε δύο εκδοχές βάθους σκηνής, ανάλογα με την εκδήλωση.
  • Τα ηλεκτροκίνητα σταγκόνια σκηνικών, 8 μηχανισμοί δηλαδή που χρησιμοποιούνται για την εναλλαγή των σκηνικών και θα μπορούν να κάνουν όλες τις κινήσεις manual, auto, ομαδικά, συγχρονισμένα κλπ, ανάλογα με τον προγραμματισμό από τον χρήστη.
  • Τα ηλεκτροκίνητα πλευρικά σταγκόνια, 4 πλάγιοι μηχανισμοί εκ των οποίων οι 2 σε ρόλο διαχείρισης δύο συστοιχιών Κουϊντών δεξιά και αριστερά και οι άλλοι 2 για διάφορες χρήσεις.
  • Τον ηλεκτροκίνητο μηχανισμό που λειτουργεί σε ρόλο διαχείρισης Κυκλοράματος, 1 μηχανισμό δηλαδή που μετασχηματίζει τη σκηνή ώστε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις χορού.
  • Τα ηλεκτροκίνητα σταγκόνια (House Curtain & Veil), δηλαδή 2 μηχανισμοί που εξυπηρετούν την περιοχή της Μπούκας για τη χρήση ανέλκυσης Κεντρικής Αυλαίας και Velo ή Λεπίδας.
  • Τα χειροκίνητα σταγκόνια, δηλαδή 4 μηχανισμοί μικρού φορτίου για την ανάρτηση και ρύθμιση των πετασμάτων των αερίων που θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία οριζόμενα από τον έλεγχο οπτικών χαράξεων σκηνοθεσίας.
  • Τα Ηλεκτροκίνητα Point Hoists, δηλαδή 4 μηχανισμοί για την ανέλκυση σημειακών φορτίων.
  • Τον ηλεκτροκίνητο οδηγό της κύριας αυλαίας, 1 μηχανισμό για την αυτοματοποιημένη λειτουργία ανοίγματος της Κεντρικής Αυλαίας.
  • Την κατασκευή των ηλεκτροκίνητων μηχανισμών του υποσκηνίου, δηλαδή:
  • Το Αναβατόριο ορχήστρας (Πιτ Μουσικών) με διαστάσεις ικανές για να φιλοξενήσει μέχρι σαράντα πέντε (45) μουσικούς, το οποίο ισοσταθμίζεται στο επίπεδο της σκηνής, στο επίπεδο της αίθουσας, στο επίπεδο ορχήστρας και στο επίπεδο της αποθήκης.
  • Ο ανεξάρτητος Μηχανισμός της Περιστρεφόμενης Πλατφόρμας στο κέντρο της σκηνής διαμέτρου έντεκα (11) μέτρων.
  • Ο ανεξάρτητος Μηχανισμός του Αναβατορίου μεταφοράς σκηνικών, στην περιοχή του δεξιού παρασκηνίου, που επιτρέπει την δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης σκηνικών και εμπορευμάτων στη σκηνή.
  • Το σύστημα ηλεκτροκίνητου ελέγχου Συστημάτων και ηλεκτρονικοί πίνακες, το οποίο θα ελέγχεται ψηφιακά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • Την αποπεράτωση, όλων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού καθώς και όλων των δικτύων που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, την πυροπροστασία, τον κλιματισμό καθώς και των ισχυρών και των ασθενών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Engage day
at ,Larissa,Greece,on Friday, Oct.16, 2020.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης και ο αν. προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσούρας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω