Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας επισκέφτηκε το Ludwin της Πολωνίας με σκοπό να πάρει μέρος στην 3η Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Connection of health and daily routines”.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 04/4 – 08/4 και συμμετείχαν 2 καθηγητές και 5 μαθητές. Οι 4 εταίροι Πολωνία – Ρουμανία – Τουρκία και Ελλάδα, συναντήθηκαν στη Πολωνία συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες και παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης με θέμα “Healthy Mind and Body”, το σχολείο μας παρουσίασε μια στατιστική έρευνα που πραγματοποίησε για τις προτιμήσεις των μαθητών όσον αφορά διάφορες φυσικές δραστηριότητες που βοηθούν στη σωματική αλλά και πνευματική – ψυχική υγεία. Μέσα από παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες οι μαθητές γνωρίστηκαν, μοιράστηκαν τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν.

Κατά την παραμονή μας στο Ludwin επισκεφτήκαμε το Polesie National Park το οποίο δημιουργήθηκε το 1990, προστατεύεται από την συνθήκη RAMSAR και την UNESCO ως σημαντικός υδροβιότοπος. Το πάρκο έχει πλούσια βιοποικιλότητα με πολλά είδη κυρίως πτηνών. Επισκεφτήκαμε την γειτονική πόλη Chelm ;όπου και περιηγηθήκαμε στην πόλη αλλά και περάσαμε ευχάριστες στιγμές στην πισίνα της πόλης. Περιηγηθήκαμε στην πόλη του Lublin και στο χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βιστούλα γραφικό Kaimierz.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο σχολείο που μας φιλοξένησε παραδοσιακά τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς της Πολωνίας και γευτήκαμε τοπικά εδέσματα.

Το ταξίδι στο Ludwin και στη Πολωνία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία και η φιλοξενία των Πολωνών εταίρων μας ήταν πραγματικά εγκάρδια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω