Στην οδό Ύδρας όλα δείχνουν ότι θα ανεγερθεί  το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και σε 15 ημέρες ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα καταθέσει εισήγηση στη Διυπουργική για να προχωρήσει το ΣΔΙΤ Κεντρικής Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει την ανέγερση των Δικαστικών Μεγάρων σε Βόλο και Λαμία, αλλά και εργασίες σε άλλα Δικαστικά Μέγαρα της Θεσσαλίας. Αυτή η εξέλιξη έγινε γνωστή από δελτίο Τύπου του δήμου Βόλου, με αφορμή τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε ο δήμαρχος με τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «Η πορεία των διαδικασιών για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο συζητήθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου με τους υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα και Δικαιοσύνης, κ. Κων. Τσιάρα και με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και από τις τρεις πλευρές.

Όπως αποφασίστηκε το προσεχές δεκαπενθήμερο ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων αλλαγών στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τις εγκρίσεις που δόθηκαν, για το οικόπεδο της οδού Ύδρας, θα καταθέσει εισήγηση στη διυπουργική για να προχωρήσει το ΣΔΙΤ Κεντρικής Ελλάδας, παράλληλα με την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων αφού αυτά αποτελούν μια τυπική διαδικασία».

Περισσότερα Εδω