Την Δεύτερα 22 Απριλίου, μετά την παρέμβαση βουλευτών του νομού Λάρισας προσκλήθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, αντιπροσωπεία εργαζομένων των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.) και του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε.) προκειμένου, να παραθέσουν τους προβληματισμούς σχετικά με το νέο νομοσχέδιο .

Την  επιτροπή των εργαζομένων των ΟΕΒ πλαισίωναν οι κ. Γεώργιος Βαρδούλης, Διευθυντής του Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε. Θεσσαλίας, Αχιλλέας Σταυροθεόδωρος, εργαζόμενος στον Τ.Ο.Ε.Β. Ταουσάνης, Ιουλία Αγγελακοπούλου, Νομική Σύμβουλο των Ο.Ε.Β. και  Σωκράτης Χρυσόμαλλος, εργαζόμενος στον Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε. Θεσσαλίας, παρέστησαν στην ακρόαση φορέων της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον ΟΔΥΘ Α.Ε..

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε το γεγονός ότι, το νομοσχέδιο κατά παράβαση της αρχής της ισότητας αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους των ΟΕΒ με τρόπο διαφορετικό και άνισο σε σχέση με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υδάτων Θεσσαλίας της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας Ο.Ε.Β. της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας και Ελέγχου Δόμησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια κατάσταση στον νέο Οργανισμό που σχεδιάζεται με υπαλλήλους δύο ταχυτήτων με το αυθαίρετο κριτήριο της υπηρεσίας ή του Οργανισμού από όπου προέρχονται.

Τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι διαθέτουν γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο των εγγείων βελτιώσεων καθώς αποτελούν εξειδικευμένο επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και  ζητήθηκε η βελτίωση  του νομοσχεδίου  ώστε όλοι οι υπάλληλοι του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε  να τυγχάνουν της ίδιας  αντιμετώπισης  και δη:

       α) ως προς την βαθμολογική και μισθολογική κατάσταση τους  ανεξαρτήτως την υπηρεσία ή τον Οργανισμό από τον οποίο προέρχονται και ειδικότερα  να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία και  η μισθολογική κατάσταση  (μισθολογικές διαφορές, επιδόματα)  και των υπαλλήλων που θα προέρχονται από τους  Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και

        β) στην περίπτωση λύσης ή  κατάργησης του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. να προβλέπεται αυτοδικαίως η μετακίνηση των υπαλλήλων που θα προέρχονται από τους  Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Τέλος, ο  Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ενημερώθηκε διεξοδικά επί των ανωτέρω και αναμένεται η βελτίωση του νομοσχεδίου με σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα αίρει τις υφιστάμενες αδικίες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω