Μια πρωτότυπη ημερίδα, που συνδύαζε τη δια ζώσης παρουσία, αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, καθώς πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικούς χώρους, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας.

Η ημερίδα είχε σαν στόχο να «συνδυαστεί» η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η Επέτειος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και είχε σαν θέμα «Διαδρομές στη φύση και τον πολιτισμό του Πηνειού 200 χρόνια μετά».

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φυσικό αλλά και το ιστορικό περιβάλλον και παρελθόν της κοίτης του Πηνειού ποταμού, κάνοντας μια διαδρομή περίπου 2 χλμ, στα παρόχθια μονοπάτια.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η διευθύντρια ΠΕ Λάρισας, Αικατερίνη Καραγιώργου Αικατερίνη, Διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας και ο υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας, Ανδρέας Γκανάτσιος, ενώ στο πλαίσιο της ημερίδας μίλησαν ο αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου πολιτισμού, Ζωή Λαδίκα, ο εκδότης Θεσσαλικού Ημερολογίου, Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, Κωνσταντίνος Σπανός, η αν. γενική δ/ντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, Ζωή Φτίκα και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Λάρισας, Κωνσταντίνα Χατζημίχου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω