Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας στην ΕΡΤ και την ιστοσελίδα HellasJournal τις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τους S400 ανέφερε: “Ο νόμος CAATSA 231 ισχύει για όλες τις σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις ή μετά τις 2 Αυγούστου του 2017, ημερομηνία έναρξης ισχύος του CAATSA. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει εμπλακεί σε σημαντική νέα προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων μετά τη θέσπιση του CAATSA”.

Σχολιάζοντας δε την δήλωση του κ. Ακάρ πως οι S400 μπορούν να λειτουργήσουν εντός του ΝΑΤΟ όπως οι S300 ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ ανέφερε: “ Αρκετοί άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ διαχειρίζονται στρατιωτικό εξοπλισμό ρωσικής ή σοβιετικής προέλευσης παλαιού τύπου που απέκτησαν χρόνια ή δεκαετίες πριν από τη θέσπιση του CAATSA. Όλοι αυτοί οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να εργαστούν για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τέτοιο εξοπλισμό και οι περισσότεροι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε την Τουρκία σε κάθε επίπεδο και ευκαιρία να μην διατηρήσει το σύστημα S-400 και να απόσχει από την αγορά πρόσθετου ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού”.

Ανταπόκριση από Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω