Στην αποκάλυψη ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εντόπισαν και απέσυραν από την αγορά μια μεγάλη παραγωγή από κοτόπουλα και αυγά τα οποία θα διατίθεντο ως βιολογικά, προέβη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Πριν από μερικές ημέρες, αποσύραμε όλα αυτά τα δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά από την αγορά, και έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να μπουν τα πρόστιμα στη συνέχεια. Ήταν 35 τόνοι από κοτόπουλα και χιλιάδες αυγά», τόνισε ο ίδιος.

Ξεκαθάρισε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έφτασαν στους καταναλωτές. Όπως είπε, ο νόμος προβλέπει ότι μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων και την επιβολή αυστηρών προστίμων, θα ανακοινωθεί και το όνομα της εταιρείας, το οποίο – όπως σημείωσε- το γνωρίζει η αγορά.

«Αυτά δεν αφορούν μόνο στους αγρότες αλλά κυρίως στους καταναλωτές. Ενοποιούμε τους μηχανισμούς ώστε να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αυστηρότητα για να προστατεύσουμε τους καταναλωτές αλλά και τους παραγωγούς, από τους επιτήδειους  στην αγορά των βιολογικών ή ΠΟΠ προϊόντων», δήλωσε ο κ. Λιβανός.

Πρόσθεσε, δε, ότι κάτι ανάλογο έγινε και με παράνομες ελληνοποιήσεις φέτας, η οποία διατίθεντο ως προϊόν ΠΟΠ. «Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε σε κάθε επίπεδο, όπου βρίσκουμε νοθευμένα τυριά τα αποσύρουμε και μπαίνουν πρόστιμα παραδειγματικά», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε για «ευτελή προσπάθεια του κ. Τσίπρα, τον οποίο βαραίνει η ανευθυνότητα στο Μάτι, και του ΣΥΡΙΖΑ», να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη μέσα από τις τραγωδίες που ζούμε κάθε καλοκαίρι με τις φωτιές.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει ένα μικροκομματικό κουτσομπολιό. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πλέον ευσυνείδητος και αποτελεσματικός πρωθυπουργός, που το έχει αποδείξει και μέσα από τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων», υποστήριξε. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, «έχουμε ήδη μιάμιση φορά τις δηλωμένες φυσικές καταστροφές σε αγροκτήματα και χωράφια, από το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών, μέσα σε ένα χρόνο, λόγω και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Έχουμε διαχειριστεί αυτή την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο», επισήμανε ο κ. Λιβανός

Περισσότερα Εδω