Επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μιλώντας στην Αττάλεια, σε συνάντηση των διευθυντών των υπηρεσιών μετανάστευσης της Τουρκίας.

«Από αυτό εδώ το βήμα απευθύνομαι στον Αμερικανό πρέσβη. Ξέρω σε ποιους δημοσιογράφους λες να γράψουν. Σου το λέω ξεκάθαρα. Πάρε τα βρόμικα χέρια σου από την Τουρκία. Γνωρίζω ξεκάθαρα τι έχετε κάνει, τι τους βάζετε να κάνουν και πώς θέλετε να προκαλέσετε αναταραχή στην Τουρκία. Πάρτε από την Τουρκία αυτά τα βρόμικα χέρια σας, αυτή τη μάσκα με το χαμόγελο από το πρόσωπό σας. Τόσο ξεκάθαρα» είπε ο Σ. Σοϊλού.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε «κάθε Αμερικανός πρεσβευτής που έρχεται στην Τουρκία σκέφτεται “πώς μπορώ να κάνω πραξικόπημα στην Τουρκία;”. Αυτή είναι μια μεγάλη ατυχία της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι «μαζεύει γύρω του τους άλλους πρεσβευτές, τους ψιθυρίζει διάφορα, προσπαθώντας να τους δώσει καθοδηγήγηση Το ίδιο κάνουν και στην Ευρώπη. Αυτοί διοικούν την Ευρώπη, οι Αμερικανοί πρεσβευτές».

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”tr” dir=”ltr”>Amerikan Büyükelçisi'ne:<br><br>Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum. Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek <a href=”https://t.co/OQnNOkNmrC”>pic.twitter.com/OQnNOkNmrC</a></p>&mdash; Süleyman Soylu (@suleymansoylu) <a href=”https://twitter.com/suleymansoylu/status/1621461276458115073?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 3, 2023</a></blockquote>

Στο μεταξύ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε το κλείσιμο των προξενείων, στο οποίο προχώρησαν ορισμένες δυτικές χώρες, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «σκόπιμη» ενέργεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω