Ένα νέο πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα: “Olive the daughter of the sun, Ελιά η θυγατέρα του ήλιου” ξεκίνησε σήμερα στη Λάρισα, στο 32ο Δημοτικό Σχολείο. Με σύμβολο του προγράμματος το θεϊκό δώρο της Παλλάδας Αθηνάς έγιναν τα εγκαίνια του προγράμματος, που στοχεύει στη συνεργασία των σχολείων Σλοβενίας, Ισπανίας και Ελλάδας. Οι μαθητές μέσα από ποικίλες δράσεις καλωσόρισαν την πρώτη αποστολή των εκπαιδευτικών από τη Σλοβενία και παρουσίασαν διάφορα δρώμενα για την ελιά τονίζοντας τη σημασία της στην ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη φύτευση ενός δέντρου ελιάς στην αυλή του Σχολείου, για να γίνει το σύμβολο που θα παραμείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, ακόμα και αν το πρόγραμμα σβήσει στην αχλή της ιστορίας.

Οι συνεργάτες μας από το Primary school ketea in Murna- Slovenia, μετά το πέρας της εκδήλωσης επισκέφθηκαν τις τάξεις του σχολείου, συνομίλησαν με τους μαθητές και παρακολούθησαν τη διδασκαλία των μαθημάτων . Ακολούθησε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπου οι εκπαιδευτικοί με τους φιλοξενούμενους αντάλλαξαν χρήσιμες ιδέες για τα Σχολεία των δύο χωρών, τους τρόπους εργασίας και τα αδύνατα σημεία. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα της πατρίδας μας, που επιμελήθηκαν οι γονείς της Δ΄ τάξης του Σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Βούλγαρης Σωτήρης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Νταής Παναγιώτης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πατσιαδάκης Μανώλης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Αναπληρώτρια Διευθύντρια Παπαδοπούλου Σοφία, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλελέρ Νταφόπουλος Σωτήριος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω