Στα χθεσινά επεισόδια έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο της συναυλίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ «West Point» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κ. Γιάννης Σκόκας, καταγγέλλοντας τη στάση της Αστυνομίας και κάνοντας λόγο για: “τον κίνδυνο που ενέχει για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Λάρισα η συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τον λαό της πόλης να αισθάνεται και να εκφράζει την ανησυχία του”.

Όπως ανέφερε επίσης ο ίδιος: «Το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε αυτή τη διαμαρτυρία απέναντι στη συναυλία-φιέστα ξεπλύματος των αμερικανο-νατοϊκών δολοφόνων, με τη μπάντα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών και θεωρούσαμε υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε απέναντι σε αυτή την κατάπτυστη προσπάθεια εξωραϊσμού, ξεπλύματος, νομιμοποίησης στη συνείδηση του κόσμου όλων αυτών των δολοφόνων των λαών.

Πραγματικά χθες ο κόσμος της Λάρισας τους γύρισε την πλάτη. Η μπάντα έπαιζε σε κενές θέσεις, με ελάχιστους εκεί εντεταλμένους, που παροτρύνθηκαν, πιέστηκαν για να βρεθούν σε αυτή τη συναυλία.

Ο κ. Σκόκας κατήγγειλε την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε στάση της Αστυνομίας και την Κυβέρνησης, που όπως σημείωσε: «επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές που βρέθηκαν έξω από το Ωδείο, απαιτώντας να ακυρωθεί η συναυλία, όταν αντιπροσωπεία των διαδηλωτών του Εργατικού Κέντρου, των σωματείων και άλλων φορέων που βρίσκονταν εκεί ζητήσαμε να μπούμε μέσα και να εκφράσουμε την απαίτηση να σταματήσει αυτή η κατάπτυστη φιέστα.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους να επιβάλουν όλες αυτές τις επιλογές. Το γεγονός ότι η χώρα και ειδικά η πόλη μας έχουν μετατραπεί σε βασικό κόμβο εξέλιξης της υλοποίησης της συμμετοχής μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με ό,τι σημαίνει αυτό για τον λαό και ο λαός στην περιοχή το νιώθει και το εξέφρασε και χθες, καθώς η πόλη ούτε λίγο ούτε πόλη μετατρέπεται σε στόχο αντιποίνων παγκόσμιας κλάσης. Αυτά τα ζητήματα θέσαμε με τη χθεσινή μας διαδήλωση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιηθούν όλες αυτά στη συνείδηση του λαού της περιοχής και σε κάθε απόπειρα με κάθε μορφή να προχωρήσει αυτή η μεθόδευση, όπως ήταν η χθεσινή συναυλία-φιεστα, που ήταν ένας “φερετζές” σε όσα πράττουν οι Αμερικανοί».

Δείτε βίντεο:

Ζωή Μπουρουτζή – Βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω