Ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στην Euroleague, γνωρίζοντας την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία με 94-80.

Έχοντας σε πλήρη διαθεσιμότητα τους παίκτες τους και έχοντας επιπλέον απέναντι του, μία Φενέρ χωρίς Ντε Κολό και Βέσελι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας (που αποβλήθηκε προς το τέλος της δεύτερης περιόδου και αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Παππά), δεν κατάφερε να βρει τρόπους για να «ζεστάνει» τα κορμιά των παικτών του, από την πολυήμερη απουσία που είχαν από τα παρκέ (τελευταίο παιχνίδι στις 26/12 με Ιωνικό).

«Πλήρωσαν» την απραξία και τα πολλά λάθη στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», ενώ κυριάρχησε και ο εκνευρισμός, πιθανότατα εξαιτίας της έλλειψης πειθαρχίας, που κανονικά θα έφερνε το πρόσωπο του 58χρονου Έλληνα προπονητή.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Μαχμούτογλου με 17, ενώ για τον Ολυμπιακό, 14 είχαν οι Σλούκας και Ντόρσεϊ.

To ματς:

Όπως ήταν λογικό, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Σημείωσε μόλις δύο πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά, ενώ βρέθηκε και πίσω στο σκορ με 11-9, 1:30 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, οι…παλιοσειρές Σλούκας, Πρίντεζης και Παπανικολάου, έτρεξαν σερί 8-0 μέχρι το τέλος της περιόδου, και τον έφεραν στο +6.

Ότι έχτισε προς το τέλος της πρώτης, γκρέμισε στην αρχή της δεύτερης περιόδου, εξαιτίας των κακών επιστροφών του στην άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν 13 πόντους στον αιφνιδιασμό, από τους 25 συνολικά της Φενέρ στην περίοδο και θα τα έβρισκαν πολύ σκούρα, εάν ο ίδιος ο προπονητής των Τούρκων, Τζόρτζεβιτς, δεν καλούσε τάιμ-άουτ, ενώ η ομάδα του είχε σερί 9-2 (20-19). Σλούκας και Πρίντεζης ανέτρεψαν ξανά την κατάσταση, όμως οι Πολονάρα και Μαχμούτογλου βρήκαν τρόπο να φέρουν τους γηπεδούχους στο +4, με δύο λεπτά να απομένουν για την ανάπαυλα. Επτά συνεχόμενοι πόντοι όμως από τον Παπανικολάου, έκλεισαν το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, ξανά σε θέση οδηγού.

Πάνω που ο άποντος μέχρι στιγμής Ντόρσεϊ, έδειχνε να βρίσκει ρυθμό με δύο σερί τρίποντα και ενώ οι Πειραιώτες απέφυγαν τα λάθη στο πρώτο μέρος (7-3 υπέρ της Φενέρ), στην τρίτη περίοδο δεν μπορούσαν να τα… μαζέψουν! Συνολικά 10 στο δεκάλεπτο, εκ των οποίων τα τέσσερα συνεχόμενα, για να επιτρέψουν στους Τούρκους από το 50-52 με το οποίο έχαναν, να φτάσουν στο 61-54 χάρη στους πέντε σερί πόντους του Γκούντουριτς και τα καλάθια των Χένρι και Πιέρ. Το +7 υπέρ τους, διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος της περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα πράγματα πήραν την… κάτω βόλτα για τους φιλοξενούμενους. Πρώτα ο Γκούντουριτς με νέο τρίποντο, διαμόρφωσε την πρώτη διψήφια διαφορά στην αναμέτρηση, ενώ ο Μαχμούτογλου με 5 λεπτά να απομένουν, έφερε την ομάδα του στο +16 (79-63). Ο ίδιος λίγο αργότερα έκανε και το 89-69 και εφόσον οι Πειραιώτες είχαν χάσει πλήρως την συγκέντρωση τους και ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν, το παρκέ είχε… κατηφορίσει, με την Φενέρ να φτάνει εν τέλει σε μία άνετη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 36-39, 66-59, 94-80

Διαιτητές: Άνχελ Πέρεθ, Λότερμοζερ, Ρόσι

Φενερμπαχτσέ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Μπιρσέν 5, Χαζέρ , Ακπινάρ 1, Μαχμούτογλου 17, Χένρι 11, Πιέρ 14, Γκούντουριτς 11, Φλόιντ 2, Μπούκερ 12, Πολονάρα 15, Ντουβερίογλου 1

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 5, Ντόρσεϊ 14, Βεζένκοφ 5, Πρίντεζης 12, Φαλ 6, Σλούκας 14, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου 12, Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 2, Μάρτιν 10

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Περισσότερα Εδω