Σε ανακοίνωσή του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου αναφέρει τα εξής:

«Κύριε υπουργέ, ο κτηνοτροφικός κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά διαχρονικά προβλήματα αλλά τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αυτά τα προβλήματα έχουν διογκωθεί σε υπερθετικό βαθμό.

Στην αρχή της κυβερνητικής θητείας της σημερινής κυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2019, σε σχέση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θεωρούσαμε ότι υπήρχε απειρία, ειδικά με την τοποθέτηση ενός υπουργού που δεν είχε καμία σχέση με τον αγροτικό χώρο και εξ αυτού του λόγου έγιναν τραγικά λάθη.

Με την πάροδο του χρόνου όμως-δυστυχώς- διαπιστώσαμε πέραν της απειρίας, ότι  υπάρχει παντελής ανικανότητα και κατόπιν, μετά τα τελευταία γεγονότα, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι, ούτε η απειρία φταίει, ούτε η ανικανότητα φταίει, διότι-ως φαίνεται-υπάρχει σκοπιμότητα.

Σκοπιμότητα ενάντια στον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, σκοπιμότητα, ενάντια στον αγροτικό κόσμο της χώρας γενικότερα.

Δεν μπορεί, την πιο δύσκολη χρονιά, από θέμα κόστους παραγωγής, το ΥΠΑΑΤ να χορηγεί-στην κυριολεξία-ψίχουλα στους κτηνοτρόφους και μάλιστα όχι από εθνικούς πόρους αλλά μέσω του ΠΑΑ, δηλαδή, με ευρωπαϊκά κονδύλια και μάλιστα με ποσά πολύ κατώτερα των περιστάσεων, όταν για τους διάφορους ημέτερους της κυβέρνησης βρίσκονται κονδύλια εν μια νυκτί και χορηγείται πακτωλός χρημάτων, αφειδώς και με αδιαφάνεια.

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ, δεν επαρκεί να επουλώσει τις πληγές που εσείς, ως κυβέρνηση ανοίξατε και ότι θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον 100 εκατ. ευρώ.

Σας είχαμε τονίσει ότι η ενίσχυση θα πρέπει να είναι δίκαιη και εσείς πράξατε το εντελώς αντίθετο με τις ευφάνταστες κλάσεις, που επινοήθηκαν μόνο και μόνο, επειδή τα χρήματα δεν επαρκούν.

Σας είχαμε τονίσει ότι η ενίσχυση πρέπει να δοθεί άμεσα και εσείς υποσχεθήκατε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί, αλλά στο σχετικό ΦΕΚ που υπογράψατε και που δημοσιεύθηκε η απόφαση, αναφέρεται ότι «το ποσό θα καταβληθεί ως τις 15 Οκτωβρίου 2023, βάσει των αιτήσεων στήριξης που θα εγκριθούν μέχρι την 31η Μαρτίου 2023».

Πλέον δεν ζητάμε αλλά απαιτούμε έμπρακτη βοήθεια και όχι κατ’ επίφαση.

Και μία συμβουλή κύριε υπουργέ. Στις διάφορες συναντήσεις που πραγματοποιείτε, εντός και εκτός ΥΠΑΑΤ, να ακούτε τους εκλεγμένους κτηνοτρόφους, που βιώνουν τα προβλήματα και όχι τους λογής-λογής, «Τεχνικούς» ξερόλες, που σας χτυπάνε την πλάτη για προσωπικά και κομματικά οφέλη!

Υ.Γ. Δώστε λύση και στο τελευταίο κρούσμα που παρουσιάστηκε, όπου με την ανάρτηση των Πινάκων Εγκεκριμένων και απορριπτόμενων για την εξισωτική, οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι (και όχι μόνο), ως δια μαγείας, χάνουν την συγκεκριμένη ενίσχυση, διότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε και πάλι το «θαύμα» του, με την τεχνητή λύση και την κατανομή τω βοσκοτόπων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω