Μοιράσου το αρθρο!

Του Γιάννη Αποστολίδη

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν ετοιμασίες για την γιορτή του πολιούχου Σκοπέλου Αγίου Ρηγίνου .
Μπορεί στην Σκόπελο να πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Εορτασμός ,η Θεία λειτουργία ,και η Λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου Ρηγίνου ,αλλά υπήρχαν και άλλα σημεία στην Ελλάδα που γιόρτασαν …όπως η Σκιάθο και η Λειβαδιά .
Για την Σκιάθο να αναφέρουμε ότι με ενέργειες πιστών Σκιαθιτών ,και του site Skiathoslife.gr κοσμεί με αγιογραφία το θόλο του μοναστηριού η Εύρεση της Ιερής εικόνας της Παναγίας Εικονίστριας(πολιούχος του νησιού).
Στην Λειβαδιά και όλος ο Νομός Βοιωτίας τιμά τον πολιούχο Άγιο
Ρηγίνο διότι έχει καταγωγή απο τον τόπο αυτό ,και πάντα ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος μαζί με τον Μητροπολίτη Θηβών & Λειβαδίας τελούν Αρχιερατική θεία λειτουργία με πλήθος πιστών να συμμετέχουν για ευλογία.
Να αναφέρουμε όταν επισκεφτεί κάποιος την Σκόπελο να βρεθεί στο Ιερό Προσκύνημα του Μοναστηριού του Αγίου Ρηγίνου και να ασπασθεί το ιερό λείψανο του .Επίσης στην θέση Ρηγινάκι στην τοποθεσία του αποκεφαλισμού του Αγίου Ρηγίνου στην χώρα του Σκοπέλου και το άλλο σημείο το Δρακοντόσχισμα στο κέντρο του νησιού ,εκεί που κατατρόπωσε και σκότωσε το μεγάλο φίδι -Δράκοντας σηκώνοντας το δεξί του χέρι ,και κάνοντας το σημείο του ΣΤΑΥΡΟΥ .
Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους!

Περισσότερα Εδω