Μοιράσου το αρθρο!

Η Άλλη Θάλασσα» από τη Σκιάθο στην Ύδρα!

Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους, σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου παρουσιάζει τη Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Η Άλλη Θάλασσα», από τις 29 Οκτωβρίου 2022 και για όλη τη χειμερινή περίοδο. Η έκθεση είναι ένας φόρος τιμής στην Επέτειο Μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Στην έκθεση, επιμέλειας της διακεκριμένης ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού Iris Kritikou, συμμετέχουν 40 διακεκριμένοι εικαστικοί, με έργα σε τρισδιάστατες και δισδιάστατες απεικονίσεις συμβόλων μνήμης ή πλωτών μέσων, ψαράδικων και μικρών πλοίων, με τα οποία έφυγαν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής του Τσεσμέ λίγο πριν την Καταστροφή το 1922. Αξίζει να αναφερθεί, ότι στην Έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά εκθέματα από το παραδοσιακό σκαρί τύπου περάματος «ΕΛΕΝΗ Π.», ιδιοκτησίας του ΙΑΜΥ, κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο από της νεώτερης ναυπηγικής παράδοσης από το ΥΠ.ΠΟ. Στοιχεία του σκαριού αυτού και η ψηφιακή του αποτύπωση, έχουν διασωθεί χάρη στο Έργο «SAVEWOODEN BOATS – ΔΙΑΣΩΣΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΪΚΙΩΝ ΜΕΣΩ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ AR/VR» στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ μέσω του Ε. Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).
Για τη διευθέτηση λεπτομερειών της Έκθεσης, μετέβη στη Σκιάθο Κλιμάκιο του ΙΑΜΥ, αποτελούμενο από τη Διευθύντρια κα Ντίνα Αδαμοπούλου και την κα Ελένη Μαυρουδάκου.

ΓΙΑ ΤΟ ASTRA.GR -ASTRA TV
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Περισσότερα Εδω