topΤην είδηση της απώλειας της Χρυσούλας Λογοθέτης, προέδρου του Συλλόγου Newport-Skiathos Club, που κατάφερε να αναθερμανθούν οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων της Σκιάθου και του Newport έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας με μια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, επισημαίνοντας το μεγάλο έργο της εκλιπούσης, που παρά το γεγονός ότι δεν κατάγονταν από τη Σκιάθο, με τη δράση της στήριζε το νησί του Παπαδιαμάντη και τους κατοίκους του.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Σκιάθου

«Η είδηση του ότι φεύγει ένα νέος άνθρωπος, μας λυπεί βαθιά, δεν έχει σημασία πολλές φορές αν είναι μακριά ή κοντά αλλά το αποτύπωμα που αφήνει. Η Χρυσούλα Λογοθέτης, ή Chrissy Logothets, ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς, του πολιτισμού και της παιδείας που αγάπησε τη Σκιάθο παρόλο που δεν γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε σε αυτή, αλλά  πολλά χιλιόμετρα μακριά, στο Newport του Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Newport-Skiathos Club από το 2013 πέτυχε να αναθερμανθούν οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημέων πόλεων Σκιάθου και Newport. Πέτυχε με πρωτοβουλία της να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.260 δολαρίων, για την ίδρυση του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου από τους ομογενείς, ήταν η ψυχή των εκδηλώσεων που είχαν καθιερωθεί  ως ετήσιος θεσμός και έφερναν κοντά τους Σκιαθίτες με τους ομογενείς, ενώ συστηματικά υποστήριζε οικογένειες της Σκιάθου, που είχαν ανάγκη. Η μνήμη της θα είναι πάντα ζωντανή και θα μας θυμίζει την μακρόχρονη σχέση των δύο πόλεων και την αγάπη της, για τη Σκιάθο.

Θα την αποχαιρετίσουμε ανακαλώντας το καλοσώρισμά της στην πρώτη εκδήλωση που είχε διοργανωθεί από το Newport-Skiathos Club και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’,  ταυτόχρονα στις δύο πόλεις το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014. “Το όνομά μου είναι Χρυσούλα Λογοθέτη. Δεν μιλάω άπταιστα ελληνικά. Μπορώ να καταλάβω την όμορφη ελληνική γλώσσα καλά, γιατί ήταν η κύρια γλώσσα με την οποία μου μιλούσε η μητέρα μου, η γλώσσα με την οποία εξακολουθεί να μου μιλάει σήμερα. Εξ αιτίας της, έχω μάθει να κατανοώ την ελληνική γλώσσα και είμαι ευγνώμων για αυτό το πολύτιμο δώρο. Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια όταν οι άνθρωποι που δεν με ξέρουν με ρωτούν από πού,  στην Ελλάδα, είναι η οικογένειά μου και απαντώ, από τη Σκιάθο. Η μητέρα μου, Μυρσίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί, μητέρα της  ήταν η Αικατερίνη Πασχάλη και πατέρας της ο  Γιώργος Μπούρας. Η μητέρα μου παντρεύτηκε με συνοικέσιο τον πατέρα μου, Κωνσταντίνο Λογοθέτη. Αν και ο πατέρας μου δεν γεννήθηκε εκεί, είχε μια απέραντη αγάπη για τη Σκιάθο. Ο παππούς μου και η γιαγιά από τη μεριά του πατέρα μου, ο Στάμος και η Σταματία Λογοθέτη γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο νησί της Σκιάθου, όπως και η προγιαγιά μου, η Χρυσούλα Ματαρώνα, από την οποία πήρα το όνομά της. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Newport – Σκιάθος, έχω μάθει πολλά για την καταγωγή μου. Κατάγομαι από προκομμένους, εργατικούς και πολυμήχανους Έλληνες και Ελληνίδες. Δεν ήταν τέλειοι, όπως δεν είμαι κι εγώ, αλλά ήταν η ενσάρκωση του ελληνικού νησιώτικου τρόπο ζωής … πίστη στο Θεό, αγάπη στην οικογένεια, καθώς και ένα πάθος για τη ζωή. Είμαι ευγνώμων στο Θεό που με ευλόγησε με ισχυρούς δεσμούς με το νησί της Σκιάθου. Μπορεί να μην επισκέπτομαι τη Σκιάθο συχνά, αλλά έχω μια βαθιά αγάπη για τη Σκιάθο και για τους Σκιαθίτες.»

Περισσότερα Εδω