Μοιράσου το αρθρο!

«Όχι» στον πόλεμο φώναξαν τα παιδιά στην αντιπολεμική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου στο πάρκο του ελικοδρομίου στη Ν. Ιωνία Βόλου από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ελάτε να ζωγραφίσουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να μιλήσουμε για την ειρήνη», με τα παιδιά να εκφράζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την αντίθεσή τους στον πόλεμο.

Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρικό δρώμενο-παντομίμα με θέμα «πόλεμος και ειρήνη» που έγινε με τη συμμετοχή των παιδιών, γεγονός που τα ενθουσίασε. Επίσης έγινε συζήτηση για τα δεινά που φέρνει ο πόλεμος, την προσφυγιά, τη φτώχεια και την καταστροφή του περιβάλλοντος, και έγινε παρουσίαση αντιπολεμικών έργων τέχνης γνωστών καλλιτεχνών.

Ενδιαφέρον έδειξαν και οι παρευρισκόμενοι γονείς οι οποίοι συμμετείχαν στην κουβέντα για τις αιτίες του σημερινού πολέμου που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας, την εμπλοκή της χώρας για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για τη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, «η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα μας σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων», όπως σημείωσε ο Σύλλογος.

Τέλος, οι διοργανωτές εξήγησαν στα παιδιά πως στη νέα συμφωνία το στρατόπεδο Γεωργούλα εντάσσεται επίσημα ως υποδομή που θα χρησιμοποιείται από τις Αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα, δηλαδή στη γειτονιά που ζουν, πάνε σχολείο, παίζουν τα παιδιά. Τόνισαν επίσης πως πρέπει να επαγρυπνούμε όλοι και να οργανωθούμε ενάντια σε όσους μαυρίζουν τη ζωή των παιδιών, «σε όσους για τα δικά τους συμφέροντα μας μπλέκουν σε πολέμους και μας καταδικάζουν στη φτώχεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός Σύλλογος.

Δείτε φωτογραφίες

Περισσότερα Εδω