Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στο Skiathos Palace, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θανάση Πετραλιά, την Γενική Γραμματέα Εργασίας Άννα Στρατινάκη και την Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Καλλιόπη Τετώρου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και άλλοι ξενοδόχοι του νησιού, για να θέσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο της Σκιάθου και γενικότερα της Ελλάδας.

Η συζήτηση ήταν αρκετά εποικοδομητική μεταξύ των ξενοδόχων και των Γενικών Γραμματέων του Υπ. Οικονομικών και του Υπ. Εργασίας και στο τραπέζι τέθηκαν προς συζήτηση θέματα, οικονομικής ενίσχυσης των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών του τουρισμού, καθώς και το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Τριαντόπουλος, ο κ. Πετραλιάς και η κα. Τετώρου από την μεριά του Υπ. Οικονομικών, κατέγραψαν τα προβλήματα των ξενοδόχων και τους ενημέρωσαν σχετικά με τα οικονομικά βοηθήματα, που πρόκειται να παρέχει το Υπουργείο στο κλάδο το προσεχές διάστημα. Από τη συζήτηση δεν έλλειψε και το θέμα των επιστρεπτέων προκαταβολών, που ήταν ένα στήριγμα καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας για τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες.

Η κα. Στρατινάκη από τη μεριά του Υπουργείου Εργασίας, συζήτησε με τους ξενοδόχους για θέματα ασφάλισης των εργαζομένων και παρουσίασε ένα μέρος από το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, βρίσκεται σε επικοινωνία και με το Υπ. Οικονομικών και με το Υπ. Εργασίας, για την διαρκή ενημέρωση των εξελίξεων που προκύπτουν και επηρεάζουν τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο.

Περισσότερα Εδω