Στον πεζόδρομο στο πρώην δημαρχείο, τον οποίον επιτήδειοι έχουν μετατρέψει σε… παράκαμψη από τη Μαιάνδρου προς την Εθν. Αγώνων! 

Σκηνικό έντασης επικράτησε χθες το μεσημέρι στον πεζόδρομο μπροστά από το πρώην δημαρχείο Ν. Ιωνίας, όταν δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου επιχείρησαν να αποτρέψουν επιτήδειους από την είσοδό τους στον χώρο με αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα. Δημοτικοί αστυνομικοί και η ίδια η αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη έπεσαν θύματα λεκτικών επιθέσεων από παραβάτες, που απειλούσαν «θεούς και δαίμονες» όταν βεβαιώθηκαν σε βάρος τους παραβάσεις..

Ο χώρος μεταξύ του πρώην δημαρχείου Ν. Ιωνίας και του σχολικού συγκροτήματος ακριβώς απέναντι, όπου συστεγάζονται δημοτικό σχολείο και δύο νηπιαγωγεία, έχει μετατραπεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε… παράκαμψη από τη Μαιάνδρου προς την Εθνικών Αγώνων.

Επιτήδειοι αφαίρεσαν τα κολονάκια, τα οποία είχαν τοποθετηθεί ακριβώς για να αποτρέπουν την είσοδο στον πεζόδρομο μοτοσικλετών και αυτοκινήτων και οδηγοί κόβουν… δρόμο μέσα από χώρο, που προορίζεται για πεζούς.

Το πρόβλημα έθεσαν υπόψη της Δημοτικής Αστυνομίας γονείς μαθητών, που κατά το σχόλασμα κινδυνεύουν να παρασυρθούν κυρίως από μοτοσικλέτες, που μπαίνουν στον πεζόδρομο με μεγάλες ταχύτητες.

Χθες το μεσημέρι, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκε στο σημείο και σε λιγότερο από μία ώρα βεβαίωσε 20 παραβάσεις σε βάρος οδηγών, που είτε είχαν παρκάρει στον πεζόδρομο, είτε κινούνταν εντός αυτού με τα οχήματά τους.

Δημοτικοί αστυνομικοί προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους οδηγούς από την παράνομη είσοδό τους στον χώρο, αλλά έπεσαν θύματα λεκτικής επίθεσης. Απειλές δέχθηκε και η αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη από παραβάτες. «Θα σας δείξω εγώ. Στις εκλογές δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας. Γράψτε εσείς, εγώ θα τη σβήσω», μερικές από τις επιθέσεις που δέχθηκαν η αντιδήμαρχος και υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας.

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους να σχολάσουν και έγιναν μάρτυρες της επίθεσης που δέχθηκαν στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την παράνομη κίνηση οχημάτων στον πεζόδρομο.

Οπως ανέφεραν οι γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί, η κατάσταση στο σημείο έχει ξεφύγει. Οχήματα μπαίνουν στον πεζόδρομο με υψηλή ταχύτητα, με κίνδυνο να τραυματιστούν παιδιά ή διερχόμενοι πεζοί.

Αμεσα, πάντως, η κ. Μορφογιάννη θα επικοινωνήσει με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, προκειμένου να επανατοποθετηθούν τα κολονάκια για την οριοθέτηση του πεζοδρόμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερα Εδω