Μοιράσου το αρθρο!

Το βήμα υπέρβασης έκανε η ομάδα κυπέλλου της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου στην Κυριακάτικη υβριδική συνάντηση (19/06) με την αξιόμαχη ομάδα του Σ.Ο. Φιλιατρών και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η συνάντηση έληξε ισόπαλη αλλά οι νίκες στις δυο πρώτες σκακιέρες έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα της Σ.Ε. Βολου.

Η ομάδα με τους Αγγελή Μιχάλη (Ομοσπονδιακό Μαιτρ – ελο 2119), Χατζηπολίτη Γιώργο (Υποψήφιο Μαιτρ-ελο 1769), Κορώνα Βασίλη (πρόεδρο του συλλόγου – ελο 1779) και ενισχυμένη με τον Ιnternational Μaster, Vladimir Doncea (ελο 2342) στη σύνθεση της, κατόρθωσε να πάρει τις νίκες στις δυο σημαντικότερες σκακιέρες με τους Αγγελή και Doncea και να ηττηθεί στην 3η και 4η σκακιέρα.

Οι τέσσερις παρτιδες έληξαν σχεδόν ταυτόχρονα με το αποτέλεσμα να ξεκινάει αρνητικά για την ομάδα αλλά η σταθερή υπεροχή στις δυο πρώτες σκακιέρες δεν απειλήθηκε και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι αντίπαλοι κατά σειρά σκακιέρας ηταν οι: 1. Κόρμας Γ. (ελο 2071), 2. Γεωργανάς Π. (ελο 2018), 3. Κυριακόπουλος Αντ. (ελο 1835) και 4. Χαραρής Γ. (ελο 1987).

Τον αγώνα διαιτήτευσε η Μαρία Χαραλαμπίδου Α κατηγορίας της ΕΣΣΝΘΧ.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Β. Κορώνας που μαζί με τον Θ. Καρανικόλα επιμελήθηκαν τη σύνθεση της ομάδας. Η συνάντηση φιλοξενηθηκε σε αίθουσα του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το οποιο η διοίκηση της ΣΕ Βόλου ευχαριστει.

Οι υπόλοιπες ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση των 8 που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονικη, 18 και 19 Αυγουστου είναι: ΣΟ Καβάλας, ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας, Ευβοϊκή ΕΣ, ΙΠΠΟΤΗΣ Ρόδου, ΕΣ Θεσσαλονίκης, ΝΕ Πατρών και ΣΑ Χανίων.

Περισσότερα Εδω