Ολοκληρώθηκε χθες στο ενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η πολύκροτη υπόθεση με τα ορθοπεδικά στο πρώην ΙΚΑ Βόλου κατά την περίοδο 2006-07, που είχε ζημιώσει 585.000 τα δημόσια ταμεία.Αρχικά κατηγορούμενοι στην εν λόγω υπόθεση ήταν επτά, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης (έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια ), οι δύο απεβίωσαν. Το παράπτωμα ακόμα ενός κατηγορούμενου παραγράφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ οι εναπομείναντες τέσσερις κάθησαν χθες στο «σκαμνί».

Η υπόθεση αφορούσε στη συνταγογράφηση ορθοπεδικών υλικών σε 86 ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ, κάνοντας χρήση κλεμμένων ή κλεψίτυπων μπλοκ συνταγών και ψεύτκων σφραγίδων τριών ορθοπεδικών γιατρών του Βόλου. Οι συνταγές πηγαίναν σε κεντρικό κατάστημα ορθοπεδικών ειδών.

Ο ιδιοκτήτης του ορθοπεδικού καταστήματατος κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο για πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης και ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ένοχος κρίθηκε και ο πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ και του του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Περισσότερα Εδω