Σεισμόπληκτα σχολεία στο Βλαχογιάννι και το Δομένικο επισκέφτηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Κ. Τσούρη και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελασσόνας κ. Ε. Θεοδωράκη. Ευχήθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες δίνοντας τους δώρα και ενημέρωσαν τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων ότι η δημοτική αρχή έχει δώσει προτεραιότητα στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα σχολικά κτίρια με στόχο την ασφαλή λειτουργία τους το Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι τέσσερα τμήματα του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου έχουν μεταστεγαστεί σε προκατασκευασμένους οικίσκους – αίθουσες διδασκαλίας στο προαύλιο του σχολείου και το Νηπιαγωγείο Δομενίκου έχει μεταστεγαστεί και λειτουργεί στο χώρο δεξιώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δομενίκου, δίπλα στο παλιό πετρόκτιστο δημοτικό σχολείο, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Βλαχογιαννίου ο κ. Γάτσας ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και ευχαρίστησε την εταιρεία παιχνιδιών “AS Company” για την προσφορά των δώρων στα παιδιά των σχολείων της περιοχής. Στην επίσκεψη του Δημάρχου παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ιω. Δραγατσίκης και ο πρόεδρος της κοινότητας Βλαχογιαννίου κ. Ανδ. Παπακυπριανός. Τους αιρετούς του δήμου υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του ΔΣ κ. Αλ. Βαρσάμης και η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Ελ. Ταμπάρη.

Στο Νηπιαγωγείο Δομενίκου η νηπιαγωγός κ. Αν. Παπανικολάου ενημέρωσε το Δήμαρχο Ελασσόνας για τις συνθήκες λειτουργίας του σχολείου στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου και δήλωσε ότι τα νήπια προσαρμόστηκαν άμεσα στο νέο περιβάλλον και δεν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης σε σχολεία που έχουν μεταστεγαστεί ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Τα σχολεία θα επισκευαστούν μέσα στο καλοκαίρι και οι μαθητές θα επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες το Σεπτέμβριο. Ο Δήμος Ελασσόνας έλαβε επιχορήγηση 550.000,00 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την επισκευή των σχολείων του δήμου. Ευχαριστώ τον αναπληρωτή υπουργό κ. Στ. Πέτσα για την επιχορήγηση και το αμείωτο ενδιαφέρον του. Ειδικά για το Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου τις επισκευαστικές εργασίες έχει αναλάβει η ΔΕΗ Α.Ε. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Γ. Στάσση για τη δωρεά αυτή».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω