«O εμβολιασμός αποτελεί την πρώτη και σημαντικότερη γραμμή άμυνας απέναντι στην πανδημία. Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η σκληρή μάχη για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής δίνεται καθημερινά στα νοσοκομεία. Δυο σχεδόν χρόνια μετά την επέλαση της πανδημίας είναι πασιφανές ότι τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα είναι σε οριακή κατάσταση. Με την Λάρισα να βρίσκεται εδώ και καιρό στο βαθύ κόκκινο είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση των νοσοκομείων του νομού στα οποία καταφεύγουν ασθενείς από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Χάρη στην αυτοθυσία γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, το ΕΣΥ -παρά τις ανυπέρβλητες πολλές φορές δυσκολίες- ανταποκρίνεται στην αντιμετώπιση του σφοδρού τέταρτου κύματος της πανδημίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά των υγειονομικών, που νυχθημερόν δίνουν τη μάχη με τον covid και τις παραλλαγές του, εισήγαγε τροπολογία στη Βουλή για την έκτακτη οικονομική στήριξή τους. Παρά τα θετικά βήματα με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ και τις προσλήψεις επικουρικών και μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, πολλά είναι ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Έρχονται προσλήψεις

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από επικοινωνία που είχε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και τους διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτρη Κατσικονούρη και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρη Βλαχάκη έθεσε στον αρμόδιο υπουργό την ανάγκη ενίσχυσης των προϋπολογισμών των δύο νοσοκομείων της πόλης, που τα προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης περιστάλθηκαν. Ταυτόχρονα, επεσήμανε στον κ. Πλεύρη την ανάγκη επίσπευσης των διορισμών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων επειγόντων και ΜΕΘ. Όπως υπογράμμισε «στη Λάρισα, ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων έχει δημιουργήσει πληρότητα στις υποδομές για ασθενείς με Covid και η υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, είναι μεν αδιαμφισβήτητη άλλα έχει δημιουργήσει κόπωση στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Συνεπώς, η διαρκής στήριξη του κράτους σε υλικά, προσωπικό και ότι άλλο απαιτείται είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να συνεχίσουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν σε παρόμοιους εντατικούς ρυθμούς».

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι έως τα τέλη του 2021 θα προκηρυχθούν 4.000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και 900 λοιπού προσωπικού. Επιπλέον, στις αρχές του 2022 θα προκηρυχθούν περί τις 700 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού άλλα και νέου επικουρικού προσωπικού, ενώ οι θέσεις του υφιστάμενου επικουρικού προσωπικού θα παρατείνονται όσο οι ανάγκες το επιβάλλουν.

 Έκκληση για εμβολιασμούς

Ο κυβερνητικός βουλευτής στη δήλωσή του σημείωσε, επίσης, ότι «ο φίλος υπουργός Υγείας έχει ιδίαν άποψη για την κατάσταση των νοσοκομείων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και την αυταπάρνηση των υγειονομικών που εργάζονται σε αυτά, καθώς ήδη τα έχει επισκεφθεί τόσο ο ίδιος όσο και η αναπληρώτριά του υπουργός, η κ. Μίνα Γκάγκα. Είμαι πεπεισμένος ότι το ευήκοον ους που επέδειξε κατά την διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησής μας θα δρομολογήσει σύντομα θετικές εξελίξεις για τα νοσοκομεία της πόλης, που σηκώνουν τεράστιο βάρος στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης. Με αυτή, όμως, την ευκαιρία θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους να ακούν τους ειδικούς και να μην παρασύρονται από ανεύθυνες φωνές και θεωρίες συνομωσίας. Είναι κρίμα να χάνουμε συμπολίτες μας άδικα γιατί δεν έκαναν το εμβόλιο ενώ είχαν την ευκαιρία να το κάνουν». 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω