Στους 1.200 ανέρχονται οι εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία, που κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις και μπήκαν στη λίστα για να εμβολιαστούν με αδιάθετες δόσεις εμβολίων. Τα πρώτα «τσιμπήματα ελευθερίας» αναμένεται να αρχίσουν από σήμερα για εκπαιδευτικούς τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας, που ανταποκρίθηκαν σε ποσοστό πάνω από 40%.

Το «στρατηγείο» της τριμελούς συντονιστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε από κοινού με στελέχη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει ήδη εγκατασταθεί στα γραφεία στο «Καπνάκι».

Στελέχη των δύο Διευθύνσεων που έχουν στη διάθεσή τους τη λίστα με τους εκπαιδευτικούς, θα αναλάβουν τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα και στους καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Στην ενιαία λίστα που έχει καταρτιστεί περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Η λίστα συγκροτείται με βάση την ηλικία. Προηγούνται οι γηραιότεροι και ακολουθούν οι νεότεροι.

Τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού θα ενημερώνουν την επιτροπή για τον αριθμό των αδιάθετων εμβολίων και την ώρα των ραντεβού και με τη σειρά τους τα μέλη της επιτροπής θα καλούν τους εκπαιδευτικούς να τους ενημερώνουν για το σημείο όπου μπορούν να εμβολιαστούν. Η επιτροπή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Από το σύνολο των 1.200 εκπαιδευτικών περί τους 500, περίπου το 45%, είναι καθηγητές και οι υπόλοιποι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Συνολικά στον νομό υπηρετούν περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί, κάτι που σημαίνει ότι 4 στους 10 συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

«Αν σε αυτούς τους αριθμούς προστεθούν οι εκπαιδευτικοί που ήδη νόσησαν, εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες ευπαθών ομάδων και έχουν ήδη εμβολιαστεί, είτε έχουν κλείσει ραντεβού με βάση την ηλικία, το ποσοστό θα είναι αρκετά υψηλό και σημαίνει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα θωρακιστεί σε σημαντικό βαθμό», σημείωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας.

«Οι εκπαιδευτικοί του νομού μας αντιλαμβάνονται τις δύσκολες συνθήκες και ανταποκρίθηκαν στον μέγιστο βαθμό αν κρίνουμε από τον αριθμό των αιτήσεων», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Καταρτίζεται και δεύτερη λίστα

Ηδη πάντως από χθες, στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας καταρτίζεται και δεύτερη λίστα καθηγητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εμβολιαστούν.

Πρόκειται για αιτήσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, είτε επειδή εκπαιδευτικοί δεν πρόλαβαν να τις καταθέσουν είτε επειδή χρειάστηκαν χρόνο να σκεφτούν και να αποφασίσουν. «Η δεύτερη λίστα, που άρχισε να διαμορφώνεται, θα ενεργοποιηθεί εφόσον ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών που έχουν ενταχθεί στην πρώτη λίστα», διευκρίνισε ο κ. Σταχτέας.

Περισσότερα Εδω