Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου και ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την ευρύτερη περιοχή συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 13/10 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σοφάδων.

Τα δεδομένα για την κακοκαιρία «ΜΠΑΛΛΟΣ» δείχνουν ότι θα επηρεάσει τη Θεσσαλία και πιθανότατα θα εκδηλωθούν φαινόμενα και σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αναλύθηκαν σενάρια και επισημάνθηκε η άρτια συνεργασία που υπάρχει.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος αφού σημείωσε ότι ο «ΙΑΝΟΣ» έκανε τους πάντες σοφότερους, ανέλυσε τον σχεδιασμό και τόνισε ότι «μένουμε σε εγρήγορση και επιφυλακή, συντονισμένοι με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια , την Πυροσβεστική, την Αστυνομία   και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την έκτακτη αυτή κατάσταση.» Αναφέρθηκε στις  αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει υπογραμμίζοντας πάντως πως «η κλιματική κρίση απαιτεί νέο σχεδιασμό σε ότι αφορά τα έργα»

Από την πλευρά του ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς  τόνισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο Σοφάδων επισημαίνοντας πως ήταν ο μοναδικός Δήμος που συγκάλεσε εκτάκτως το Συντονιστικό πριν εκδηλωθεί το φαινόμενο του ΙΑΝΟΥ.  Ο ίδιος αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του σχεδιασμού κάνοντας τις σχετικές επισημάνσεις και ζητώντας απ’ όλους να είναι σε ετοιμότητα συνεισφέροντας τα μέγιστα εφόσον χρειαστεί.

Ο κ. Νταουτάς ζήτησε άμεση ενημέρωση σε περίπτωση που από τα ορεινά «κατεβαίνει» μεγάλος όγκος νερού, υπογραμμίζοντας πως ήδη έχουν γίνει πολλά έργα και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή χρονιά.

Ο αναπληρωτής Διοικητής της ΠΥ Σοφάδων κ. Τάντος αφού σχολίασε πως τα προληπτικά μέτρα είναι πολύ καλύτερα των κατασταλτικών,  σημείωσε πως η υπηρεσία είναι σε απόλυτη ετοιμότητα.

Ο Διοικητής του ΑΤ Σοφάδων κ. Τσαχτάνης τόνισε πως η αστυνομία είναι σε επιφυλακή και έτοιμη να συνδράμει όπου χρειαστεί.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Δασαρχείου κ. Φωτεινή Ξαντήρου σημείωσε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, επισημαίνοντας πάντως τις αδυναμίες που υπάρχουν όπως την ύπαρξη ενός μόνο οχήματος καθώς τα υπόλοιπα καταστράφηκαν στον ΙΑΝΟ.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω