Eκδήλωση με θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Περιγράφοντας το απερίγραπτο», διοργανώνει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και το Mediterranean college την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17.00-18.30 στο Lecture Ηall του Mediterranean college campus (Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα).

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας STOP – Stop Child Abuse Through Effective Training and Augmented Reality (“Σταματήστε την παιδική κακοποίηση μέσω της αποτελεσματικής εκπαίδευσης και της επαυξημένης πραγματικότητας”), στην οποία συμμετέχει το ΚΜΟΠ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου STOP και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό καθώς και οι επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και εφήβους σχετικά με την ανάγκη υιοθέτησης νέων μοντέλων εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και χειραγώγησης παιδιών και εφήβων. Επίσης, θα παρουσιαστεί το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR game) που ανέπτυξε η ομάδα υλοποίησης του έργου.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά
  • ΜΚΟ που ασχολούνται με τη νεολαία και την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης
  • Σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Τοπικούς φορείς
  • Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Καλές πρακτικές για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου (αποτελέσματα έρευνας)
  • Παρουσίαση εγχειριδίου απευθυνόμενο σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά/νέους σχετικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών/εφήβων (Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση; Τι είναι το μη ασφαλές άγγιγμα, το Sexting, το Grooming;)
  • Πρόληψη και αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού
  • Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζεις φωτογραφίες του παιδιού σου στα social media και τι συστήνει η ΕΛ.ΑΣ.
  • Η ενδοοικογενειακή βία και οι επιπτώσεις της στον έφηβο
  • Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Πώς ενημερώνουμε το παιδί;

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και τα βιογραφικά των ομιλητών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες στην είσοδο θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid/pcr test.

Λίγα λόγια για το έργο

Το ευρωπαϊκό έργο STOP αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και στην ενίσχυση των γνώσεων των επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά/νέους σχετικά με την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ παράλληλα προσφέρει νέες προσεγγίσεις και εργαλεία βασισμένα σε ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality game). Το παιχνίδι είναι προσαρμοσμένο σε νέους/-ες ηλικίας 9-12 και 13-18, προκειμένου να καταπολεμήσει τέτοιου είδους περιστατικά τόσο μέσω του διαδικτύου όσο και εκτός αυτού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει 7 ευρωπαϊκούς οργανισμούς: Ένωση Γονέων “Step by Step” – συντονιστής εταίρος (Κροατία), Asociación Deses-3 και Πανεπιστήμιο του Βαγιαδολίδ (Ισπανία), KMOP (Ελλάδα), CCS Digital Education (Ιρλανδία), Emphasys (Κύπρος) και Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Δίκτυο Μάθησης (Ιταλία).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετεμε τους διοργανωτές στο stop-project@kmop.org ή στο 2103637547.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω