Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η σειρά «Squid Game (Το παιχνίδι του Καλαμαριού)» που προβάλλεται στο Netflix. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, το έργο σκαρφάλωσε στην κορυφή της πλατφόρμας με εκατομμύρια views, ωστόσο γίνεται πολύς λόγος για την επικινδυνότητά του. Ειδικοί τονίζουν ότι η εν λόγω σειρά είναι ακατάλληλη κάτω των 15 ετών, καθώς σε αυτή γίνεται λόγος για ένα παιχνίδι θανάτου που μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά μιμητικές συμπεριφορές.

Όπως ανέφερε το πρωί της Κυριακής, 17 Οκτωβρίου, η Σίσσυ Χρηστίδου στο «Χαμογέλα και πάλι», το σχολείο του μεγαλύτερου γιου της, Φίλιππου – Ραφαήλ, της έστειλε επιστολή για το «Squid Game».

«Ο Φίλιππος μου ζήτησε τη σειρά και έτσι βρέθηκα αντιμέτωπη με αυτή τη σειρά. Έλεγξα τις ηλικίες, δεν επιτρεπόταν στον Φίλιππο και το είπα ότι δε μπορεί να τη δει. Μετά ξεκίνησε μία μάχη μεταξύ μας γιατί, όπως μου είπε, όλοι οι συμμαθητές του το είχαν δει» είπε χαρακτηριστικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

Δες το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το «Χαμογέλα και πάλι»:

 

Η υπόθεση του Squid Game:

456 καταχρεωμένοι Κορεάτες λαμβάνουν από έναν άγνωστο μια πρόσκληση συμμετοχής σε μια σειρά από παιδικά παιχνίδια. Όσοι καταφέρουν να τερματίσουν θα κερδίσουν ένα αστρονομικό χρηματικό ποσό και θα λύσουν τα προβλήματά τους.

Περισσότερα Εδω