«Ας γνωρίζει ο Πούτιν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εφαρμόζουμε τις κυρώσεις προς αυτόν και στην ολιγαρχία που έχει αναπτυχθεί στο καθεστώς του, προκειμένου να τον απομονώσουμε και να τον πνίξουμε οικονομικά μέχρι να τερματίσουν μια αδικαιολόγητη και άδικη εισβολή» τόνισε ο Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος επισκέφθηκε πριν λίγο την επιχειρησιακή βάση της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων GEO, στη Γουαδαλαχάρα την επίλεκτη μονάδα της Εθνικής Αστυνομίας, που ειδικεύεται σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου και συμμετείχε στην εκκένωση των Ισπανών πολιτών από την Ουκρανία, τους οποίους συνόδευσε σε δύο κονβόι στην Πολωνία, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

«Αυτή η ομάδα ειδικών επιχειρήσεων γεννήθηκε μαζί με το Σύνταγμά μας. Σε δημοκρατικές κοινωνίες όπως η Ισπανία, δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας. Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία. Το έργο αυτής της μονάδας είναι θεμελιώδες που ξεπερνά τα σύνορα. Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ευρώπη ξύπνησε ξαφνικά με εικόνες που πιστεύαμε ότι ήταν ήδη ξεπερασμένες. Η πηγή αυτής της σύγκρουσης είναι ο ανταγωνισμός του καθεστώτος του [Βλαντιμίρ] Πούτιν με τη δημοκρατία, η οποία παγιώνεται ολοένα και περισσότερο εντός της ΕΕ. Αυτό είναι που δέχεται επίθεση και αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε» κατέληξε στην ομιλία του.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Ισπανία: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω