Πιάστηκαν αιχμάλωτοι και δήλωσαν μετανιωμένοι για τον πόνο που προκάλεσαν στους Ουκρανούς. Τρεις Ρώσοι πιλότοι ομολόγησαν ότι ακολούθησαν εγκληματικές εντολές σκορπώντας τον θάνατο. Στο βίντεο που ακολουθεί οι απαντήσεις των αιχμαλώτων στην απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη.

Ο αντισυνταγματάρχης Μαξίμ Κρίστοπ, ο ταγματάρχης Αλεξέι Γκολοβένσκι και ο Αλεξέι Ιγκοροβιτς μίλησαν για τα γεγονότα που τους οδήγησαν να χτυπούν στόχους σε ουκρανικό έδαφος ανάμεσα τους και άμαχο πληθυσμό.

Με σταθερή φωνή και οι τρεις ζήτησαν συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν στον ουκρανικό λαό, στους γονείς των νεκρών στρατιωτών και στους αμάχους, ενώ και οι τρεις δήλωσαν ότι λυπούνται γιατί ακολούθησαν εγκληματικές εντολές.

Και οι τρεις Ρώσοι πιλότοι που καταρρίφθηκαν από ουκρανικά συστήματα αεράμυνας υποστήριξαν πως η ηγεσία τους τούς είχε διαβεβαιώσει ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη στην αεράμυνα και πως όλα τα αντιαεροπορικά τους συστήματα ήταν παλιά και δεν λειτουργούσαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω