Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας, αναφέρει τα εξής:

Τον ρόλο του μεσάζοντα για να βρίσκουν φτηνό εργατικό δυναμικό οι επιχειρηματικοί όμιλοι της περιοχής αναλαμβάνει και επίσημα η διοίκηση Καλογιάννη που στηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α. στο Δ. Λάρισας. Όπως μας πληροφόρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με στελέχη γνωστής βιομηχανίας – κονσερβοποιίας της περιοχής και υπηρεσιακούς παράγοντες της αντιδημαρχίας κοινωνικής πολιτικής, το κοινωνικό παντοπωλείο θα αναλάβει και χρέη «γραφείου ευρέσεως» φτηνού εποχικού εργατικού δυναμικού για τη καλοκαιρινή καμπάνια.

Μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο ανέφεραν τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος, όμως δεν είπανε κουβέντα για τους άθλιους μισθούς και μεροκάματα όπως και τις συνθήκες εργασίας. Έφτασαν δε στο σημείο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βούλγαρης να κομπάζει ότι ο ρόλος του κοινωνικού παντοπωλείου δεν θα είναι μόνο το μοίρασμα της φτώχειας για να εξασφαλίζεται η περιβόητη «κοινωνική συνοχή», αλλά και η «εύρεση εργασίας» στους πιο εξαθλιωμένους συμπολίτες μας που είναι δικαιούχοι των λίγων τροφίμων που παίρνουν για να επιβιώσουν.

Όμως εδώ τίθενται αρκετά εύλογα ερωτήματα: 1ον Με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή εκείνων που θα πηγαίνουν για δουλειά; 2ον Εκείνοι που θα αρνηθούν να πάνε για δουλειά θα συνεχίσουν να είναι δικαιούχοι στο κοινωνικό παντοπωλείο ή θα ασκούνται και πιέσεις τέτοιου είδους; 3ον Από πότε ο ρόλος του δήμου είναι να κάνει τον μεσάζοντα για να εξασφαλίζεται φθηνό εργατικό δυναμικό για τους επιχειρηματίες και τους μονοπωλιακούς ομίλους;

Φυσικά και δεν περιμένουμε απαντήσεις από μια δημοτική αρχή που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της εδώ και 8 χρόνια στην πόλη. Μια δημοτική αρχή που έχει υλοποιήσει όλους του αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου, ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες, ενισχύοντας την φορολεηλασία και εφαρμόζοντας κατά γράμμα όλο το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τη λειτουργία των δήμων. Όμως είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να βγάλει συμπεράσματα για το ύπουλο ρόλο  που παίζουν οι δήθεν φιλάνθρωποι και ευαίσθητοι που προφέρουν ορισμένα ψίχουλα στις προνοιακές δομές τύπου παντοπωλείου, όπως και το ρόλο των διοικούντων που αναλαμβάνουν εν’ ψυχρό υπηρεσίες «δουλεμπορικού» γραφείου ευρέσεως εργασίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο, όπως και  τους παροικούντες στην Ίωνος Δραγούμη ότι ο λαός της πόλης έχει ανάγκη από μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα όλο το χρόνο και όχι μόνο για κάποιους μήνες του καλοκαιριού. Έχει ανάγκη από μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι από εποχική – κακοπληρωμένη δουλειά και ελεημοσύνη, που δεν του φτάνει ούτε για να πληρώσει τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και φυτοζωεί. Η λαϊκή οικογένεια έχει ανάγκη από δωρεάν πρόσβαση σε πολιτισμό και αθλητισμό, παιδεία και υγεία και όχι μια σακούλα τρόφιμα και κονσέρβες εν’ έτη 2022 του κοινωνικού παντοπωλείου.

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να καταδικάσει αυτή την πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση Καλογιάννη. Το νέο βρώμικο ρόλο που αναλαμβάνει στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να μοιράσει «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» νομίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης δεν θα αντιληφθούν το μέγεθος της απάτης.

Τώρα απαιτείτε οργανωμένος αγώνας από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Όπως χρειάζεται και να ισχυροποιηθούν τα βήματα της κοινής συμπόρευσης εργαζόμενων, και μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων της πόλης και των χωριών για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, εκεί που κουμάντο θα κάνουν οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου, και που δεν θα έχουν καμιά ανάγκη από «σωτήρες», «ελεήμονες» και φιλοδωρήματα τύπου κοινωνικού παντοπωλείου. Σ’ αυτή την κοινωνία και οικονομία που σκοπός της παραγωγής δεν θα είναι το κέρδος αλλά η κάλυψη των όλο και διευρυμένων σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, τον σοσιαλισμό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω