“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι έτοιμη ακόμα έτοιμη να ονομάσει την ημερομηνία ή τον τόπο της συνάντησης του Πατριάρχη Κυρίλλου με τον Πάπα Φραγκίσκο”, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, με ανάρτηση στον ιστότοπο του DECR. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η επίσημη ανακοίνωση της ιστορικής συνάντησης ανάμεσα στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο και τον Πάπα Φραγκίσκο είναι ζήτημα χρόνου.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα: “Στις 20 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συνάντησή μου με τον Πάπα Φραγκίσκο. Θα τον συγχαρώ εκ μέρους του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου για τα 85α γενέθλιά του και επίσης να συζητήσουμε μαζί του ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των εκκλησιών μας καθώς και την πιθανή μελλοντική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Κύριλλο. Ούτε ο τόπος ούτε η ημερομηνία αυτής της συνάντησης έχουν ακόμη καθοριστεί».

Νωρίτερα είχαν εμφανιστεί δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης από την παραδοσιακή ενημέρωση που έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στο αεροπλάνο, στην οποία υποστήριξε πως στο άμεσο μέλλον θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και πως αυτή μπορεί να γίνει στη Φινλανδία, όπου ο Πατριάρχης Κύριλλος επρόκειτο να την επισκεφθεί ή και στη Μόσχα στην οποία ο Πάπας είναι έτοιμος να μεταβεί.

ανταπόκριση από Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω