Ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν πρότεινε να απαγορευθούν οι δραστηριότητες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Ρωσία, αφού αυτό εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για εγκλήματα πολέμου.

Ο Βολόντιν δήλωσε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η ρωσική νομοθεσία ώστε να απαγορεύονται όλες οι δραστηριότητες του ΔΠΔ στη χώρα και να τιμωρείται οποιοσδήποτε παρέχει «βοήθεια και στήριξη» σε αυτό.

«Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε τροποποιήσεις στη νομοθεσία ώστε να απαγορευθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΔΠΔ στο έδαφος της χώρας μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram. Οποιαδήποτε παροχή βοήθειας ή στήριξης στο Δικαστήριο θα πρέπει να τιμωρείται βάσει νόμου, πρόσθεσε.

Το ΔΠΔ εξέδωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Πούτιν κατηγορώντας τον ότι απέλασε παρανόμως εκατοντάδες παιδιά από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο έχει καταγγείλει το ένταλμα σύλληψης, αν και το θεωρεί χωρίς νόημα.

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν είναι μέλη του ΔΠΔ, όμως 123 χώρες έχουν υπογράψει τη Σύμβαση της Ρώμης. Ούτε η Ουκρανία είναι μέλος του ΔΠΔ, αλλά το Κίεβο του έδωσε άδεια να ερευνήσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφός του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω