Ο Παναιτωλικός κέρδισε 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 10η αγωνιστική της Super League και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, όμως το σημερινό παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού για τους Αγρινιώτες. Οι συνεχόμενες ήττες είχαν οδηγήσει μέχρι και στην παρέμβαση των οργανωμένων οπαδών τις προηγούμενες ημέρες.

 

Ο Παναιτωλικός χρειαζόταν τους τρεις βαθμούς και τους πήρε, πετυχαίνοντας την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Με αυτό το τρίποντο οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν την ομάδα της Ριζούπολης στη βαθμολογία, καθώς έφτασαν στους 8 βαθμούς, την ώρα που η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει 6.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το σκόραρε με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση ο Φλόρες στο 66′.

Ο Παναιτωλικός το πάθος, ο Απόλλων τις φάσεις

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ήταν ξεκάθαρο ότι οι γηπεδούχοι έβλεπαν το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης ως έναν τελικό.

Αρκετοί οπαδοί βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, κάτι που έδωσε περαιτέρω κίνητρο στους παίκτες του Αναστασίου.

Κάπως έτσι ήρθε και η πρώτη φάση του ματς, στο 7′, όταν ο Καρέλη αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ομως ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε τις φάσεις στη συνέχεια του ματς. Ο Ντουάρτε στο 18′ έκανε παράλληλη, με τον Φατιόν να μην μπορεί να μπει στην πορεία της φάσης.

Στο 40′ ο Παμλίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, σούταρε, όμως η μπάλα «έγλυψε» το δεξί κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ, ενώ στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Ιωννίδης αστόχησε έπειτα από πλασέ.

Γκολ και ξέσπασμα

Ο Απόλλων πίεσε πιο ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ξανά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έβγαλε μεγαλύτερο πάθος στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 54′ προειδοποίησε, όταν ο Ντουάρτε έκανε παράλληλη σέντρα για τον Μπαρμπόσα, με τον Κότσαρη όμως να αποκρούει το σουτ του.

Και στο 66′ εκτέλεσε. Ο Μόρσεϊ έβγαλε την σέντρα, η μπάλα μετά από τις κόντρα στρώθηκε στον Φλόρες, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Χαρακτηριστικό της σημασίας της αναμέτρησης ήταν ο τρόπος με τον οποίον πανηγύρισαν οι παίκτες των γηπεδούχων.

Μετά το γκολ ο Απόλλων προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Φέτσα να αλλάζει στο σύστημα σε 4-4-2, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Μάλιστα έμειναν και με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις, καθώς ο Μπαξεβανίδης δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης (90΄ Μπακοδήμος), Χουχούμης, Αντούνες, Καρέλης (81΄ Μεντόσα), Μπαρμπόσα (81΄ Λούι), Κορνέλιους, Ντουάρτε, Φλόρες, Μόρσεϊ, Μαλής

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζ. Φέστα): Κότσαρης, Ντεντάκης, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα (52΄ Ματέι Φλορεντίν), Μπαξεβανίδης, Φατιόν (82΄ Ντάουντα), Κάστρο, Παμλίδης, Μαρτίνες (59΄ Σλίβκα), Τσιλούλης (82΄ Φαν Λα Πάρα), Ιωαννίδης

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Περισσότερα Εδω