Με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν οι 3 πρώτες αρθροπλαστικές γόνατος με το Ρομποτικό σύστημα CORI στην Πανεπιστημιακή Κλινική Τραυματολογίας, Ορθοπαιδικών Παθήσεων, Αναισθησίας, Αναζωογόνησης, Εντατικής Θεραπείας και Επείγοντος Mother Tereza στα Σκόπια από τους κκ. Κων/νο Γ. Μακρίδη και Μιλτιάδη Θ. Γεωργούση, Διευθυντές της Α΄ Ορθοπαιδικής κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Το γεγονός αποτέλεσε σπουδαία είδηση για τη γειτονική χώρα, καθώς ακολούθησε μεγάλη συνέντευξη τύπου, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Fatmir Mexhiti, ο οποίος εξήρε την συμβολή των 2 Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών στην προώθηση των πιο εξελιγμένων χειρουργικών τεχνικών της Ρομποτικής εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη χώρα.

Το εγχείρημα αυτό είναι μία συνέχεια των προγραμμάτων VSP (Visiting Surgeon Programs) που πραγματοποιούνται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια από τους Διευθυντές της Α’ Ορθοπαιδικής κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και φιλοξενούν διεθνώς αναγνωρισμένους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς, που επιθυμούν να μυηθούν στη Ρομποτική Χειρουργική.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αποτελεί, αδιαμφησβήτητα πλέον, κέντρο αναφοράς στη Ρομποτική Χειρουργική του Μυοσκελετικού συστήματος, αφού είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που διαθέτει Ρομποτικό μηχάνημα με τις χειρουργικές επεμβάσεις να εκτελούνται αποκλειστικά από τους κκ. Κων/νο Γ. Μακρίδη και Μιλτιάδη Θ. Γεωργούση προσφέροντας ύψιστης ποιότητας παροχών υγείας στους ασθενείς του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω