Η εβδομάδα της Eurovision 2023 ξεκίνησε και επίσημα! Οι τεχνικές πρόβες και των 37 χωρών που λαμβάνουν μέρος στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και όλα βαίνουν καλώς για τον Α’ Ημιτελικό αύριο Τρίτη 9 Μαΐου.

Ποιες χώρες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και διεκδικούν ανοιχτά τη νίκη; Ποιες χώρες προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς και ποιες μένουν οριακά εκτός; Τι συμβαίνει με Ελλάδα και Κύπρο;

Η πρώτη δεκάδα του Α’ ημιτελικού παραμένει ίδια και απαράλλαχτη μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών προβών. Ο Käärijä με το “Cha Cha Cha” παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επικράτηση το βράδυ της Τρίτης, ενώ πίσω του έρχεται η Loreen με το “Tattoo”, η οποία έχει τον τίτλο του φαβορί του διαγωνισμού ολόκληρου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κροατία έχει πτωτικές τάσεις, όπως και η Πορτογαλία, ενώ η Ολλανδία βλέπει τις πιθανότητες για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου να αυξάνονται. 

Η κατάσταση στον Β’ ημιτελικό είναι εντελώς διαφορετική από αυτή στον πρώτο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ανοιχτούς και δύσκολους σε προβλέψεις ημιτελικούς της ιστορίας της Eurovision. Τέσσερις χώρες, η Αυστρία, η Αυστραλία, η Κύπρος και η Αρμενία έχουν καταλάβει αντίστοιχα τις πρώτες τέσσερις θέσεις και από εκεί και κάτω οι διαφορές στις αποδόσεις είναι τόσο μικρές που μέρα με τη μέρα βλέπουμε συνεχώς ανακατατάξεις. Η Σλοβενία έχει κερδίσει μια θέση ανεβαίνοντας στην πέμπτη και ρίχνοντας μια θέση την Λιθουανία, ενώ το μεγαλύτερο άλμα το έχει κάνει η Blanka με το “Solo, η οποία από 12η έχει έρθει στην 9η θέση. Αντίθετη πορεία για την ελληνική συμμετοχή, η οποία έχει δει τις αποδόσεις της να αυξάνονται και πλέον βρίσκεται στην 12η θέση πολύ κοντά στην πρώτη δεκάδα.

Credits: CHLOE-HASHEMI-EBU

Με πληροφορίες από Ogae Greece

Περισσότερα Εδω