Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις σε πολλά μέτωπα ανά τη χώρα. Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Με εντολή των αρχών εκκενώθηκαν προληπτικά οι περιοχές Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Άγιος Γεώργιος. Στη μάχη κατάσβεσης επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, νέα φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Καστάνια του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ σε σχετικά κοντινή απόσταση, στη Βασιλική Ταϋγέτου, είναι η ιερά μονή Παναγίας Γιάτρισσας που ως τώρα δεν κινδυνεύει.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν. Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στους κατοίκους της Καστανιάς δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης.

Εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις έδωσαν νωρίς το απόγευμα οι πυροσβέστες μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς.

Στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από την Εύβοια όσο και από γειτονικούς νομούς καθώς κρίνεται ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή «Αγίου Βασιλείου» στην Κω. Είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και θεωρείται επικίνδυνη.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επτά οχήματα, εθελοντές, η Πολιτική Προστασία και μηχανήματα του δήμου καταβάλλουν προσπάθειες για να μην επεκταθεί στο δάσος του Ασκληπιείου.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο.

Η κύρια εστία είναι στην περιοχή του «Κερωνιάτη» στα Μαριτσά, ενώ αναζωπυρώσεις, που ωστόσο φαίνεται να έχουν ελεγχθεί, υπάρχουν και στις περιοχές της Παντάνασσας και στον Καλαμώνα.

Στη μάχη της κατάσβεσης έμεινε μόνο ένα ελικόπτερο (τα υπόλοιπα που επιχειρούσαν εστάλησαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδος που καίγονται), το οποίο κάνει ρίψεις και στην Κω.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Οινόης του Δήμου Κοζάνης, στη θέση Κούκος, 1 χιλ. από το χωριό.

Επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, στην περιοχή όπου πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο βρίσκονται 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 16 άτομα, καθώς και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Συνδράμουν παράλληλα σκαπτικά μηχανήματα ώστε να περιοριστεί η φωτιά.

Πηγή: ΕΡΤ1 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς, Χ. Μέγα – Κ. Βερβέρογλου

Περισσότερα Εδω