Η χθεσινή μέρα αποτέλεσε ένα μεγάλο γλέντι και φαγοπότι για τους περισσότερους Λαρισαίους, είτε προτίμησαν κατά την παράδοση να τσικνίσουν στο σπίτι τους, είτε έκαναν την έξοδό τους γευόμενοι ψητά στα καταστήματα εστίασης, τα οποία προσέφεραν εδέσματα όλων των ειδών, έχοντας εγκαταστήσει ψησταριές έξω από τα μαγαζιά τους, καφετέριες, ταβέρνες και μπαράκια που είχαν την τιμητική τους χθες.

Πόσο ψητό κρέας όμως κατανάλωσαν οι Λαρισαίοι κατά τη χθεσινή ημέρα; Προσπαθώντας να κάνει μια εκτίμηση ο πρόεδρος Κρεοπωλών Λάρισας, κ. Ευάγγελος Ρίζος και μιλώντας στο onlarissa.gr, αναφέρει πως καταναλώθηκαν στη Λάρισα μόνο χθες περίπου 40 με 50 τόνοι κρέατος. Τι σημαίνει αυτό το νούμερο για τη Λάρισα; Ο κ. Ρίζος εξηγεί: «Υπήρξε μια σχετική ροή και κίνηση τις προηγούμενες ημέρες στα κρεοπωλεία της πόλης, η οποία ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη, με κορυφαία ημέρα την Τετάρτη, ενώ και χθες το πρωί οι τελευταίοι έσπευσαν να προμηθευτούν κρέατα για το τσίκνισμα. Ωστόσο θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η κίνηση αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερη. Σε γενικές γραμμές όμως πήγαμε μέτρια προς καλά.

Όλοι μας ήμασταν προετοιμασμένοι στα κρεοπωλεία για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και τα γούστα του καθενός».

Ποια ήταν όμως τα κρέατα που βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των Λαρισαίων χθες;

Το σουβλάκι και το λουκάνικο είχαν τον πρώτο λόγο θα μας πει ο κ. Ρίζος, διότι όπως εξηγεί: «Το σουβλάκι είναι πολύ εύκολο στο ψήσιμο, ακόμη και αν επιχειρήσει να το ψήσει κάποιος που δεν είναι και πολύ σχετικός με το ψήσιμο. Ακολούθησε το λουκάνικο που ειδικά την τσικνοπέμπτη έχει πολύ πέραση, ενώ ακολούθησαν μπριζόλες και πανσέτες χοιρινές, κοντοσούβλια και μπιφτέκια».

Ποια ήταν όμως η χρονιά τα τελευταία χρόνια που η Λάρισα είχε την μεγαλύτερη κατανάλωση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης: «Το 2019 λίγο πριν την πανδημία, αλλά και η πρώτη χρονιά αμέσως μετά, το 2022, που ο κόσμος ήταν εγκλωβισμένος και σκασμένος και βγαίνοντας έξω, ξέδωσε, με αποτέλεσμα η κατανάλωση να έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα μας υπογραμμίσει ο πρόεδρος των Λαρισαίων κρεοπωλών.

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω