Στο πλατό του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο βρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου στις προετοιμασίες για την δεύτερη εκλογική «μάχη» μετά την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές, πατάμε στα ποδιά μας, το αποτέλεσμα της κάλπης μας προκάλεσε σοκ, και σε εμάς, και στους προοδευτικούς πολίτες, τους μούδιασε. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε, έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα», ανέφερε αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου.

Σχετικά με την ήττα στις κάλπες της 21ης Μαΐου, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε: «Δεν μπορούμε να προβλέπουμε τι θα φέρει η κάλπη, ξεκινάμε από μια μηδενική βάση με δεδομένα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, προσπαθούμε εν κινήσει να αλλάξουμε, το μήνυμα το πήραμε. Ο κόσμος μάς έστειλε το μήνυμα, δε μας το ψιθυρίσατε, το ουρλιάξατε και εν κινήσει αλλάζουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητήσατε, προσπαθούμε να ξεθολώσουμε την κατάσταση», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.

Στρατηγικό λάθος χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά την επιλογή της απλής αναλογική, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος αναζητούν τις συνεργασίες.

«Αν το βλέπαμε να συμβαίνει, θα το είχαμε διορθώσει. Κάνεις δεν το είχε καταλάβει. Ήταν ένα στρατηγικό μας λάθος αυτό, θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα εμείς, δεν το μεταδώσαμε καθαρά και ξάστερα στον κόσμο, αφήσαμε με τις αστοχίες μας να διαστρεβλωθεί το προγραμματικό μας μήνυμα και να παίξει μπάλα ο αντίπαλος να το σερβίρει διαστρεβλωμένα. Φάνηκε στην κάλπη αυτό και μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους», είπε στο Mega η Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΣΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα έχει καταλάβει τα λάθη που οδήγησαν στη συντριπτική του ήττα και πλέον με νέα στρατηγική προχωρά για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

 

Περισσότερα Εδω