Στις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση αποχώρησης από την εμπόλεμη Μαριούπολη της Ουκρανίας, στην οποία ακούγονται εκρήξεις, καθώς η πρώτη γραμμή των μαχών έρχεται όλο και πιο κοντά.

Από την πόλη θα ξεκινήσουν με κονβόι 20 δημοσιογράφοι και τεχνικοί με πορεία προς τα δυτικά τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην περιοχή Σταύρος Ιωαννίδης. Στο πρώτο αυτοκίνητο θα βρίσκεται ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωσταλένος, ενώ στην πορεία θα ενσωματωθούν και άλλα οχήματα με Έλληνες. 

«Βάζουμε press και tv παντού για να είναι ευδιάκριτα. Στον ουρανό του αυτοκινήτου, στις πόρτες… Θα είναι σε σειρά τα οχήματα που θα μεταφέρουν τους δημοσιογράφους. Δεν έχουμε ακόμη ακριβή αριθμό αυτοκινήτων. Οι ετοιμασίες είναι συνεχείς, τα περισσότερα πράγματα έχουν φορτωθεί. Θα έχουμε μαζί μας κράνη και αλεξίσφαιρα, αλλά στη διαδρομή δε θα τα φοράμε για να μη μοιάζουμε με παραστρατιωτικούς. Όμως θα τα έχουμε δίπλα μας για να παν ενδεχόμενο. Χρειάζεται πολύ μεθοδικές κινήσεις και μεγάλη ψυχραιμία. Όλα γίνονται ενώ ακούμε εκρήξεις και βομβαρδισμούς» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πομπή θα μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν, προς τα σύνορα με την Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Περισσότερα Εδω