Το Πυροσβεστικό Σώμα από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έχει αντιμετωπίσει 1.812 δασικές πυρκαγιές ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις πυρκαγιές στη χώρα μας.

Το ίδιο διάστημα, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 3.462 πυρκαγιές σε αστικό περιβάλλον και 5.920 παροχές βοηθείας που αφορούσαν κυρίως διασώσεις, τροχαία ατυχήματα και απεγκλωβισμούς.

Μόνο το μήνα Ιούνιο, μέχρι σήμερα 29/6, αντιμετωπίστηκαν 1.057 πυρκαγιές, επεσήμανε ο κ. Αρτοποιός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε επίσης ότι από την αρχή του έτους, μετά από εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την Επικράτεια, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε 641 περιπτώσεις λόγω μη τήρησης μέτρων πυρασφάλειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν 300 προσαγωγές εκ των οποίων οι 120 περιπτώσεις αφορούν συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού.

Μιλώντας για τις δύο σοβαρότερες πυρκαγιές που σημειώθηκαν τον Ιούνιο, την πρώτη στις 4/6 στην Άνω Γλυφάδα Αττικής και τη δεύτερη στις 18/6 στη Γάϊα Ευβοίας, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι ενεργοποιήθηκε το 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.

Βρισκόμενοι πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, όπου οι καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τους επόμενους δύο μήνες θα ευνοούν την επέκταση των πυρκαγιών και θα δυσκολεύουν την άμεση αντιμετώπισή τους, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε έκκληση να μην ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο για κανένα λόγο, καθώς και να αποφεύγουμε κάθε θερμή εργασία και ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω