Η δημιουργία λυκειακών τάξεων αλλά και Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Σκιάθο είναι τα δύο νέα σχολεία που στοχεύει να δημιουργήσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Πριν λίγες ημέρες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας το αίτημα και για την ίδρυση του ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο, όπως ζητήθηκε από τον Δήμο, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες μαθητών στο νησί.

«Συνολικά για την ερχόμενη σχολική χρονιά έχουμε υποβάλει στο υπουργείο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων τέσσερα αιτήματα. Πρώτον, να διατηρηθεί η λειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να επιβεβαιώνεται με απόφαση από το υπουργείο. Δεύτερον, να αυτονομηθεί το ΕΠΑΛ Σκιάθου που τώρα λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει υψηλό αριθμό εγγραφών και το ενδιαφέρον είναι έντονο. Τρίτον, ζητήσαμε την ίδρυση λυκειακών τάξεων για την Ευξεινούπολη. Τέταρτον αιτηθήκαμε την ίδρυση ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο» τόνισε ο διευθυντής διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας.

Περισσότερα Εδω