Στα πλαίσια του προγράμματος  ERASMUS επισκέφθηκαν  το Σχολείο  μας εκπαιδευτικοί και μαθητές από τη Σλοβενία, Τουρκία, Εσθονία, Βουλγαρία και Ιταλία.

Την πρώτη μέρα έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων σχετικά με το νερό από τους μαθητές όλων των χωρών. Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος και η εκπαιδευτική ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφορία Μουζακίου, κ. Αντώνης Ντάνης, αναφέρθηκε στο « νερό ως βάση ζωής». Κλείνοντας το πρόγραμμα προσφέρθηκε γεύμα από τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας. Το απόγευμα διοργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπ/κού Έργου κ. Κωτούλα σεμινάριο με θέμα «Προσεγγίζοντας διδακτικά το νερό ». Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί των χωρών που φιλοξενούνταν στο σχολείο μας.

Την επόμενη μέρα  επισκεφθήκαμε τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Βοτανικό κήπο Νεοχωρίου και ακολούθησαν δραστηριότητες στη Λίμνη. Την Τρίτη μέρα επισκεφθήκαμε τον παραδοσιακό νερόμυλο στην περιοχή της Πύλης Τρικάλων, το τοξωτό γεφύρι, τα Μετέωρα και τέλος έγινε ξενάγηση από τον κ. Μιχαλάκη ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Τρικάλων, στην πόλη των Τρικάλων. Την τελευταία μέρα του προγράμματος οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν το σχολείο μας και στη συνέχεια το αρχαιολογικό μουσείο Καρδίτσας. Τέλος περιηγήθηκαν στην πόλη της Καρδίτσας και ακολούθησε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό ουζερί.

Περισσότερα Εδω