«Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της “Ημέρας Καριέρας” στη Λάρισα, που δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους να έλθουν σε επαφή με σημαντικές εταιρείες, με σκοπό την κάλυψη θέσεων εργασίας. Ελπίζω η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης από πλευράς προσέλευσης να συνοδευτεί και από την επίτευξη του κύριου στόχου, που είναι η ανεύρεση εργασίας. Διότι, όπως καταδεικνύουν όλες οι μετρήσεις, αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των νέων μας σήμερα. Η εργασία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να μπορέσει ένας νέος άνθρωπος να προχωρήσει στην ζωή του, να απεξαρτηθεί, δηλαδή, από την οικογένειά του, να χαράξει τους δικούς του δρόμους, και, εφόσον το θελήσει, να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη στο περιθώριο της 5ης «Ημέρας Καριέρας», που πραγματοποιείται στη Λάρισα και στην οποία όσοι αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που ζητούν προσωπικό.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνομίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων και νέους που επιζητούν δουλειά, επισήμανε ότι «η Ελλάδα, κατά την παρελθούσα υπερδεκαετή οικονομική κρίση, σημείωσε αριθμούς ρεκόρ στην ανεργία. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί νέοι μας, με υψηλά προσόντα και ικανότητες, να επιλέξουν να φύγουν στο εξωτερικό προς άγραν εργασίας. Το brain drain που υπέστημεν ως κοινωνία υπήρξε ένα μεγάλο σοκ. Δυστυχώς, οι συνταγές του λαϊκισμού, και οι φρούδες ελπίδες για επιστροφή στον κρατισμό και την επιδοματική πολιτική παλαιότερων δεκαετιών, καθυστέρησαν τη στροφή προς την ανάπτυξη, εμποδίζοντας έτσι και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για το επιχειρείν και τις επενδύσεις. Με μείωση της φορολογίας, απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και προώθηση της ψηφιοποίησης του κράτους, αλλά και με κίνητρα για την έλευση ξένων επενδύσεων. Και παρά τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία και τα μέτρα της αντιμετώπισής της, που έπληξαν την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, τα βήματα που έγιναν προς την ορθή κατεύθυνση είναι πολύ θετικά κι αυτό αποτυπώνεται στον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και στη σημαντική μείωση της ανεργίας στο 12,8%.

Ασφαλώς, είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν, όπως η μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς, η επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων που θα έχουν ως συνέπεια την προσέλευση περισσότερων ξένων επενδύσεων, η περαιτέρω μείωση της φορολογίας και η θέσπιση ισχυρότερων ακόμη κινήτρων για το νεανικό επιχειρείν. Ένα είναι βέβαιο, ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραμένει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η επιστροφή όσων περισσότερων νέων μας που έφυγαν για εργασία στο εξωτερικό».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότερες από 45 επιχειρήσεις, προσφέροντας πάνω από 1500 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Επίσης, στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης παρείχαν στους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω