Συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ των σωφρονιστικών υπαλλήλων εσωτερικής φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας,  Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου και τα μέλη του σωματείου, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα αλλά και ζητήματα ενίσχυσης του προσωπικού.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των σωφρονιστικών υπαλλήλων αποτελεί πάγιο αίτημά τους. Επιπλέον, αιτούνται την προσαύξηση του μηνιαίου συντάξιμου μισθού τους κατά 3/37, μετά τη συμπλήρωση 20 ετών πραγματικής υπηρεσίας και παράλληλα, χρησιμοποίηση της εν λόγω τριετίας για τη θεμελίωση νωρίτερα συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Ο Χρήστος Καπετάνος, από την πλευρά του, άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς των σωφρονιστικών υπαλλήλων και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις, ως προς τη βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας τους αλλά και γενικότερα των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα ολόκληρης της χώρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τους διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα και οι ανησυχίες τους θα διαβιβαστούν στα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Το επάγγελμα των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι εξαιρετικά δύσκολο και για το λόγο αυτό χρέος μας είναι να προσπαθούμε, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου να συνδράμουμε στο έργο τους.

Ήδη επί της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας έχουν γίνει προσλήψεις  σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατ’  επέκταση έχει βελτιωθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ειδικά την προηγούμενη δεκαετία της κρίσης, κατά την οποία είχαν συνταξιοδοτηθεί πολλοί υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να μείνουν κενές πολλές οργανικές θέσεις.

Το έργο των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, του δευτέρου μεγαλύτερου σε ολόκληρη τη χώρα, χαίρει της εκτίμησης όλων μας», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του, με το πέρας της συνάντησης, ο Χρήστος Καπετάνος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω