Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για την προστασία των παιδιών από την διασπορά του κορωνοϊού, αναφέρονται τα εξής:

“Πρόσφατα η Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων δημοσιοποίησε τρεις προτάσεις για την μείωση της διασποράς στον παιδικό πληθυσμό και την προστασία του από τον κορωνοϊό:

1. Την καθολική εφαρμογή προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

2. Την χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα σε όλες τις τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων

3. Το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού έναντι του Covid για όλα τα παιδιά και τους εφήβους 5- 17 ετών

Δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα και τον αναγκαστικό συγχρωτισμό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ιδιαίτερα το όφελος της χρήσης των συσκευών αέρα στις σχολικές αίθουσες. Η αερομεταφερόμενη μετάδοση είναι πολύ σημαντικός τρόπος, ίσως ο πιο σημαντικός, μετάδοσης του κορωνοϊού. Η μάσκας υψηλής προστασίας μαζί με τις συσκευές καθαρισμού αέρα δίνουν την μεγαλύτερη δυνατή προστασία σε κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης ατόμων. Η προστασία που προσφέρουν τα συστήματα καθαρισμού αέρα δεν είναι μόνο ενάντια στον κορωνοϊό αλλά και κατά της γρίπης, των αλλεργιών, καθώς και της αέριας μόλυνσης που είναι υπεύθυνη για 8 με 9 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Η χρήση, λοιπόν, συστημάτων καθαρισμού αέρα εσωτερικών χώρων θα πρέπει να συσταθεί από τις αρμόδιες αρχές ως απολύτως απαραίτητη για την δημόσια προστασία σε χώρους όπως η εστίαση, νοσοκομεία, σχολεία, ιατρεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, πολυκαταστήματα.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω