Σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να γίνουν περισσότερο προσβάσιμες σε Άτομα με Αναπηρία 24 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Φαρσάλων, πραγματοποιούνται από τον Δήμο Φαρσάλων με έργο συνολικού κόστους 113.430,86 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.

Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ραμπών πρόσβασης των ΑμεΑ, καθώς και την κατασκευή χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες που υπάγονται στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Φαρσάλων και έχουν ως σκοπό την διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασής τους, στους χώρους των σχολείων.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω κατασκευές υλοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές καθώς και σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει πως «οι υποδομές πρόσβασης συμπολιτών μας, ΑμεΑ, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε όσο το δυνατό περισσότερους δημόσιους χώρους. Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για σχολεία, κατανοεί κανείς το πόσο σημαντικό είναι ένα παιδί με αναπηρία, να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλους τους κρίσιμους χώρους αυτού. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή, είναι να συνεχίσουμε με προγραμματισμό την υλοποίηση περισσότερων υποδομών και σε άλλα σημεία. Όλοι οι συμπολίτες μας δικαιούνται και πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ποιότητας ζωής και τις ίδιες ευκαιρίες πρόσβασης σε κάθε έκφανσή της».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω